Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud sprijină lucrările de modernizare a Liceului Teoretic „Vasile Coroban” din oraşul Glodeni, Republica Moldova

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud va supune aprobării, în şedinţa ordinară de joi, finanțarea proiectului „Reforma Învățămîntului din Moldova”, subproiectul „Lucrări civile la Liceul Teoretic „Vasile Coroban” (Etapa III) din orașul Glodeni”, Republica Moldova, propus de Consiliul Raional Glodeni, din bugetul de venituri și cheltuieli al județului Bistrița-Năsăud cu suma de 90.000 euro.

În mai 2019, a fost aprobată încheierea Acordului de finanțare între Raionul Glodeni, Republica Moldova și Judeţul Bistriţa-Năsăud, România, având ca obiect finanțarea proiectului „Reforma Învățămîntului din Moldova”, subproiectul „Lucrări civile la Liceul Teoretic „Vasile Coroban” din orașul Glodeni”, cu o valoare de 144.330 euro, din care au fost decontați doar 37.577 euro pentru lucrările efectuate. Deoarece lucrările nu au fost finalizate conform graficului estimat și ulterior nu s-au putut continua datorită contextului generat de apariția pandemiei COVID-19 și a insuficienței resurselor financiare, în anul 2022, Consiliul Raional Glodeni a revenit cu solicitarea de finanțare a lucrărilor rămase neexecutate la Liceul Teoretic „Vasile Coroban” din orașul Glodeni, în vederea finalizării proiectului.

Din suma de 500.000 lei cuprinsă în bugetul județului Bistrița-Năsăud pe anul 2022 la Capitolul 51.02. „Autorități publice și acțiuni externe‟, se asigură contravaloarea lucrărilor care fac obiectul acordului de finanțare în sumă 90.000 euro, respectiv 450.000 lei (la un curs estimat de 5 lei/euro), diferențele de curs valutar și comisioanele aferente. Durata propusă pentru derularea acordului de finanţare este de 6 luni, începând cu data semnării acestuia și va înceta odată cu îndeplinirea tuturor obligațiilor asumate de părți, dar nu mai târziu de 30 noiembrie 2022. Pentru plata cheltuielilor aferente proiectelor, autoritatea administrației publice locale din Republica Moldova va întocmi cereri de plată, intermediare și/sau finale.

Foto: https://mecc.gov.md

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5