Consiliul Judeţean va finanţa cu aproape 90.000 euro achiziţia de dispozitive medicale pentru spitalul din Glodeni

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud va aproba, în şedinţa ordinară de joi, finanţarea proiectului „Achiziţionarea dispozitivelor medicale pentru dotarea Secţiei de Fizioterapie de la Spitalul Raional Glodeni din Republica Moldova” cu suma de 22.066 euro, dar şi pentru achiziţionarea altor dispozitive medicale din instituţia medico-sanitară publică, în valoare de 67.440 euro. Alocările vor fi făcute în baza unui Acord de finanţare dintre Judeţul Bistriţa-Năsăud şi Raionul Glodeni,  care va avea o durată de şase luni.

          Responsabilitatea utilizării sumelor alocate în concordanţă cu prevederile legale în vigoare şi Acordul de finanţare revine ordonatorului de credite al Raionului Glodeni. În fapt, este vorba despre un aparat pentru respiraţie artificială (mobil), un aparat radiologic (mobil) şi un aparat pentru vizualizarea vaselor, dar şi un dispozitiv pentru magnetoterapie, o combină de fizioterapie, un dispozitiv de stimulare, un dispozitiv cu unde scurte şi o vană pentru pregătirea parafinei şi ozokerită, pentru secţia de fizioterapie.

          În 2017, a fost semnată Înţelegerea de Cooperare între Judeţul Bistriţa-Năsăud şi Raionul Glodeni din Republica Moldova, parafată de preşedintele Emil Radu Moldovan şi Ion Leucă, actualmente deputat în forul de la Chişinău.     

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5