Consiliul Judeţean alocă fonduri pentru reparaţia capitală a stadionului Central şi achiziţia unor dispozitive medicale pentru spitalul din Glodeni

Consilierii judeţeni vor dezbate, în şedinţa ordinară de vineri, aprobarea finanţării din bugetul de venituri şi cheltuieli al judeţului Bistriţa-Năsăud a proiectului „Lucrări de reparaţie capitală a stadionului Central al Consiliului Raional Glodeni” din Republica Moldova.  Este vorba de o sumă de 280.000 euro, din care 171.000 euro în acest an şi 109.000 euro în 2019.

         Acordul de finanţare este valabil 15 luni şi ar urma să se finalizeze în 31 decembrie 2019. Autorităţile administraţiei publice locale din România pot finanţa din bugetele locale proiecte propuse de către autorităţle locale din Republica Moldova sau Ucraina, în baza unor acorduri de finanţare. Pentru plata cheltuielilor aferente proiectului, autorităţile locale din Republica Moldova vor întocmi cereri de plată însoţite de documente justificative, ulterior efectuându-se plăţile. Responsabilitate utilizării sumelor alocate în concordanţă cu prevederile legale în vigoare şi acordul de finanţare revine ordonatorului de credite al Raionului Glodeni.

         Un proiect de hotărâre distinct vizează finanţarea proiectului de achiziţionare de către Consiliul Raional Glodeni a unor dispozitive medicale pentru dotarea sălii de chinetoterapie din cadrul Spitalui raional Glodeni. Pentru aceste dispozitive, Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud va aloca 26.742 euro, acest proiect urmând să se finalizeze în 30 aprilie 2019.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5