Primăria Beclean, un nou proiect de mobilitate urbană. Cinci milioane euro pentru reabilitarea a 13 străzi, o autogară modernă, pistă de biciclete pe faleza Someşului, punte nouă la Beclenuţ!

Primăria Beclean a depus un nou proiect de mobilitate urbană durabilă în valoare de 5 milioane euro, practic o extindere a primului proiect (PMUD “Drumul Gării”) pentru care a primit deja finanțare de la ADR N-V, anunţă primarul oraşului, Nicolae Moldovan.

Potrivit acestuia, proiectul a fost depus în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, pe o Axă retrospectivă, sesiunea de  depunere fiind deschisă între 3 septembrie- 23 octombrie.

„Noi am reușit pe 19 septembrie să fim primii la nivel național care au depus un nou proiect de mobilitate urbană.  De această dată sunt cuprinse la reabilitare străzile: Someșului, Mihai Viteazul, Nicolae Bălcescu, Dobrogeanu Gherea, Grigore Silași, Șieului, Griviței, Morii, Valea Viilor, Coldău, Figa, Podirei și nu în ultimul rând strada Parcului până la punte.  Prin intermediul acestui proiect foarte important va fi creat un intermodal, cu o autogară ultramodernă. 

Vom mări Parcul Central prin transformarea unei porțiuni din curtea interioară a Liceului Tehnologic Agricol în spațiu cu acces pietonal. Va fi creată o pistă de biciclete pe faleza digului de pe Someșului până pe Ion Pop Reteganul, ceea ce include automat și transformarea totală a zonei de promenadă de pe lângă Someș”, explică primarul Nicolae Moldovan.

Potrivit acestuia, „cireașa de pe tort” a acestui proiect de mobilitate este puntea de la Beclenuț. „Va fi una nouă, de 5 m lățime cu spațiu destinat trotuarului și pistei de biciclete, până la drumul din Beclenuț unde vor fi nu mai puțin de 50 biciclete, 3 autobuze electrice și 20 de stații de autobuze. Sper și am nădejdea că vom primi curând finanțare și pentru acest proiect care ne va ajuta într-adevăr să avem un oraș european, așa cum ni-l dorim cu toții”,menţionează edilul din Beclean, într-o informare pe facebook.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5