Primăria Bistriţa: Circa 3.300 de persoane n-ar fi trebuit incluse pe listele electorale

Primarul municipiului Bistriţa, Ovidiu Creţu, a declarat, luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că la nivelul municipiului Bistriţa, din cele peste 75.000 de persoane cu drept de vot au fost descoperite, în urma actualizării listelor, circa 3300 de persoane care se încadrează în situaţiile prevăzute de Memorandumul Guvernului, în baza cărora s-a solicitat această actualizare. Verificarea cerută de Guvern a scos la iveală faptul că pe listele electorale permanente din Bistriţa apar şi 52 de persoane decedate.

,,În municipiul Bistriţa, în listele electorale permanente am avut 75.692 de persoane. A rezultat în urma actualizării că existau pe liste 52 de persoane decedate. Fac precizarea că e vorba de persoane decedate în ultima perioadă, în 2012, care au decedat în municipiu sau în afara municipiului şi care nu au fost înregistrate. De asemenea, numărul de persoane a căror act de identitate este expirat este de 2327, care se identifică la un domiciliu într-un număr care nu se corelează cu suprafaţa imobilului - 577 de persoane. Am solicitat administratorilor asociaţiilor de locatari să ne dea un tabel nominal cu toate persoanele care au fost scoase de pe listele de plată de la utilităţile comune şi avem o situaţie cu 418 persoane. Cei care sunt plecaţi în străinătate şi-au depus cereri şi au solicitat să fie scoşi de la plata utilităţilor. Pe baza acestor liste am întocmit situaţia. Probabil că mai sunt şi alte persoane care au domiciliul în străinătate, pe care n-am putut să-i identificăm”, spune Ovidiu Creţu, citat de bistrita.citynews.ro.

Edilul mai spune că în total, la nivelul municipiului Bistriţa au fost descoperite 3374 de cazuri de persoane, care cel mai probabil urmează a fi scoase de pe listele electorale permanente, reprezentând 4,46% din numărul electorilor înscrişi în listele electorale permanente.

Comentarii

21/08/12 12:10
Vizitator

Primarul Cretu e idiot. El afirma ca 3.300 de persoane n-ar fi trebuit incluse pe listele electorale. Pai bine mai tampitule, nu primaria a trebuit sa actualizeze listele electorale pentru referendum? De ce n-at facut acest lucru la timpul sau? Adica inainte de votare. Apoi nici nu cred ca cifra aruncata e corecta. E ca si cu taierea a peste 600 de copaci de pe strazile orasului pentru pistele de biciclete, ceruta de o firma germana, care in realitate solicita sacrificarea a doar 60 de arbori. Dar prin ochelarii de cal ai primarului se vede altfel. El consimte totdeauna sa fie un lingau al sefilor chiar daca acestia sunt niste impostori ca Ponta.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5