Primăria Budacu de Jos va sprijini persoanele peste 65 de ani, fără susţinători, pentru a minimaliza expunerea în afara locuinţei

Primăria comunei Budacu de Jos a transmis un mesaj de interes public pentru a prezenta principalele prevederi ale Ordonanţei Militare 2/2020.

          Din capul locului, atenţionarea îi vizează pe cei aflaţi în izolare la domiciliu. „Persoanele care părăsesc izolarea la domiciliu sunt duse forţat în carantină. Cine părăseşte carantina va începe o nouă carantină de 14 zile. Dacă nu respectaţi izolarea la domiciliu, riscaţi închisoare de la 6 luni la 2 ani sau amendă”, se arată în comunicatul autorităţilor din Budacu de Jos.

          De asemenea, sunt punctate şi alte prevederi ale ordonanţei, şi anume faptul că au fost închise mall-urile şi centrele comerciale, dar că au rămas deschise magazinele cu produse alimentare şi veterinare, farmaciile şi curăţătoriile. „Persoanele nu pot circula în grupuri de mai mult de trei persoane care nu locuiesc împreună. Ziua (orele 6-22) se recomandă ieşitul din casă doar pentru deplasarea către şi de la locul de muncă, cumpărături, mers la medic, îngrijirea unui copil/vârstnic/bolnav/persoane cu dizabilităţi, deces al unei rude, scurte deplasări pentru sport. Noaptea (orele22-6) se interzice părăsirea domiciliului. Se poate ieşi doar în interes profesional – deplasarea către şi de la locul de muncă (care se dovedeşte cu legitimaţie de serviciu, adeverinţă de la locul de muncă ori declaraţie pe propria răspundere) – sau în interes personal, şi anume cumpărături, mers la medic, îngrijirea unui copil/vârstnic/bolnav/persoane cu dizabilităţi, deces al unei rude, scurte deplasări pentru sport (în caz de control se prezintă o declaraţie pe propria răspundere completată anterior)”, se menţionează în mesajul Primăriei Budacu de Jos.

          Informarea administraţiei locale arată că slujbele religioase nu se pot desfăşura în biserici cu public, iar la slujbele de botez, cununii, înmormântări pot participa maximum opt persoane.

          „Primăria comunei Budacu de Jos va identifica persoanele peste 65 de ani, fără susţinători şi va asigura sprijin în vederea minimalizării expunerii în afara locuinţei”, se mai arată în postarea autorităţilor locale.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5