Primăria Leşu va achiziţiona tablete pentru toţi elevii comunei! Proiecte din fonduri europene pentru echipamente IT şi de protecţie sanitară

Educaţia rămâne o prioritate pentru administraţia publică locală de la Leşu. Pe lângă investiţiile în infrastructura şcolară, sunt în implementare proiecte care vizează asigurarea dispozitivelor electronice pentru şcoala on-line, dar şi pentru echipamente de protecţie.

         „La sfârşitul anului, comuna Leşu era în scenariu roşu, acum suntem în scenariul galben, cu incidenţă de peste 1 la mia de locuitori. Şcoala a început în scenariul galben, doar clasele primare şi a VIII-a au revenit în bănci, iar clasele V-VII sunt în online. Pe parcursul şcolii online a fost destul de greu pentru părinţi prin prisma dispozitivelor electronice. La nivelul şcolii, s-au primit prin Ministerul Educaţiei, 88 de tablete pentru copiii care provin din familii cu o situaţie economică precară”, a declarat primarul Sorin Avram.

Primăria Leşu a obţinut finanţare din fonduri europene pentru  achiziţionarea de tablete şi dispozitive electronice. „Am semnat contractul de finanţare, lansăm procedura de achiziţie publică pentru aproximativ 200 de tablete, laptop-uri pentru cadrele didactice, table interactive etc. Valoarea proiectului ajunge undeva la 560.000 lei. Digitalizarea reprezintă un pas înainte şi educaţia primează pentru orice societate, comunitate”, ne-a precizat edilul comunei.

De asemenea, administraţia publică locală a depus un proiect pentru echipamente medicale de protecţie, care are şanse probabil că va fi finanţat. Deocamdată, la nivelul instituţiilor şcolare, sunt măşti de protecţie, dezinfectanţi, iar Primăria Leşu îi va susţine în continuare.

Altfel, Primăria Leşu a venit în sprijinul persoanelor care doresc să se vaccineze, pentru a-i ajuta la programare. „Am făcut o solicitare către angajaţii din Primărie prin care i-am întrebat dacă doresc să se vaccineze. Majoritatea doreşte să se vaccineze, noi am trimis lista şi aşteptăm programările. În Primărie facem programări pentru cetăţenii comunei Leşu care doresc să se vaccineze. Şi majoritatea cadrelor didactice este programată la vaccinare. Sper că ne vom întoarce la o normalitate şi cred că undeva de prin vară se vor mai relaxa toate lucrurile, după ce se vaccinează un număr cât mai mare de cetăţeni. Oamenii vor putea să-şi reia viaţa normală, să meargă în concedii, să facă multe din lucrurile pe care le făceau înainte de pandemie.”, a Sorin Avram.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5