Educaţia copiilor, prioritate la Lechinţa. Toţi copiii vor primi tablete, prin grija autorităţilor locale!

La Lechinţa, semestrul al II-lea a început în scenariul galben, astfel că alături de preşcolari şi elevii din cliclul primar, în bănci au revenit şi viitorii absolvenţi ai claselor a 8-a şi a 12-a, dar şi cei din clasa a 11-a de la învăţământul profesional.

         “Şcoala a început în condiţii de siguranţă. Primăria ne-a acordat 15.000 de măşti de protecţie, dintre care 5.000 de măşti pentru copiii din clasele primare. Prin proiectul finanţat din fonduri europene, Impact Lechinţa, au fost aduse 150 de tablete, alte 10 au au fost date de către Primăria Lechinţa. De asemenea, prin proiectul ROSE (ROmania Second Education Project), sunt repartizate 46 de laptop-uri pentru cadrele didactice.

         Tot Primăria Lechinţa are aproape finalizată procedura de achiziţie publică pentru 400 de tablete, astfel că toţi copiii vor primi astfel de echipamente”, ne-a declarat prof. Raluca Baciu, directorul Liceului Tehnologic Lechinţa.

         De altfel, administraţia locală este preocupată de condiţiile în care elevii şi cadrele didactice îşi desfăşoară activitatea pe raza comunei Lechinţa. Construirea unui corp de clădire cu zece săli de clasă şi ateliere şcolare la Liceul Tehnologic, grădiniţele de la Vermeş şi Sângeorzul Nou sunt doar câteva dintre proiectele de investiţii pe care Primăria Lechinţa le are în implementare în domeniul educaţional.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5