Primarul Bistriței a descoperit călătoriile în timp

Cine și-ar fi imaginat că ziua de azi va aduce 2 vești bune, mai ales că nimic nu prevestea altceva decât o altă banală învârteală a pământului în jurul axei sale. Și ca să mă fac înțeleasă, să o luăm cu începutul: la data de 5 Februarie 2019, Biroul Local al filialei municipale USR Bistrița a adresat, în temeiul art. 6 al Legii 544/2001, o interpelare către Primăria Bistrița, privind accesul la documentele care autorizează amplasarea, celebrelor de-acum mere, realizate de firma Eurocompozite, în diverse puncte ale orașului, inclusiv pe spațiile verzi. Cererea viza inclusiv punerea la dispozitie a avizelor din partea Poliției (amplasarea în proximitatea trecerilor de pietoni) și Agenției pentru Protecția Mediului (afectarea spațiului verde).
Răspunsul, semnat de către primarul PSD, Ovidiu Teodor Crețu și datat ATENȚIE 12.05.2019, precizează doar încadrarea la categoria mobilier urban a pârguitelor mere, ceea ce nu necesita (în viziunea primăriei) autorizație de construire. Documentul nu dădea alte detalii despre existența avizelor solicitate.
Pentru conformitate, am extras din legea 50/1991 referirile de rigoare:
„Mobilier urban = elementele funcționale și/sau decorative amplasate în spațiile publice care, prin alcătuire, aspect, amplasare, conferă personalitate aparte zonei sau localității. Prin natura lor piesele de mobilier urban sunt asimilate construcțiilor dacă amplasarea lor se face prin legare constructivă la sol, necesitând emiterea autorizației de construire”
Ca o “coincidență”, exact în ziua primirii răspunsului de către USR Bistrița, echipe de muncitori, angajați ai primăriei, au mutat majoritatea merelor de pe amplasamentul inițial, lăsând în urmă, pe zone de utilități și pe spațiul verde, gropile și pământul răscolit din zona vechilor amplasamente, săpând alte gropi pentru noile amplasamente ale sus numitelor mere. Vechile amplasamente nu respectau, în mod evident, distanțele minime în raport cu trecerile de pietoni și nu puteau fi avizate de către Inspectoratul de Poliție.
Acum spuneți și dumneavoastră dragi cititori dacă primarul nostru drag nu vine din viitor! Căci altfel cum s-ar explica nu doar datarea documentului, dar și graba mare de a săpa noi gropi pe spațiul public pentru noi și noi piese de mobilier urban unde, o data pensionat de cetățeni se va poate retrage fostul nostru actual primar.
Cea de a doua veste bună a zilei este în relație directă cu prima. Azi Alianța 2020 USR PLUS a dat drumul la strângerea de semnături pentru participarea la alegerile europarlamentare. Toți bistrițenii care vor o politică decentă, onestă și competentă, în beneficiul cetățeanului și a comunității sunt rugați să le semneze. Vorbim de o alianța care vizează modernizarea României și preluarea guvernării din 2020. Mie-mi pare că Dom’ Primar știe ce-l așteaptă și se apucă să mute mobilierul urban mai la umbră.
Acum, lăsând gluma la o parte, colegii de la USR Bistrița nu intenționează să se mulțumească cu merele mutate de la Ana la Caiafa și vor sesiza Agenția pentru Protecția Mediului și Inspectoratul Regional de Stat în Construcții privind amplasarea acestora, fără avize și autorizație de construire, pe spațiile verzi din municipiul Bistrița.
Iar eu, vă aștept să ne vedem în cabina de vot la alegerile europarlamentare, pentru ca să trimitem în Parlamentul European oameni onești, profesioniști, care să ne facă mândri în Europa și să scăpăm de ciurucurile care de 4 ani ne fac la Bruxelles numai de mândră minune. Primul pas e să semnați dragi bistrițeni pentru Alianța 2020 USR PLUS! Și-apoi, garantat vom scoate și orașul nostru din tunelul timpului, al pârtiei de noroi și al merelor puse în batjocură pe spațiul public.

Dr. Camelia Crișan
Candidat pe lista Alianței 2020 USR PLUS pentru alegerile europarlamentare

Comentarii

19/02/19 17:04
Vizitator

Nu-i prima data cand in mandatul lui Cretu se aplica perfect deviza : „Doi incarca, doi descarca-noi muncim cu drag”. Si asta din cauza ca acest individ crede ca el le stie pe toate, si nu tine seama de nimic. Cea mai mare prostie este patia de pe dealul Cocos in care s-a incapatanat sa bage o caruta de bani , in ciuda numeroaselor avertismente ca aceasta investitie nu are viitor . Asta cu mutarea merelor de plastic sau cu demolarea terenului de sport din Subcetate facut tot dupa mintea lui Cretu, este o gafa mai mica. Face parte din aceeasi categorie cu "tepele" din sensurile giratorii pe care a fost obligat sa le desfiinteze la avertizarea politiei rutiere. Mai grav este cu ceea ce nu se mai poate desfiinta dupa ce raul a fost facut. Cartierul ANL Subcetate, putea sa devina cel mai select cartier al Bistritei, fiind pozitionat pe un platou mai inalt fata de restul orasului, si ofera o priveliste splendida asupra imprejurimilor. Din pacate a trebuit sa vina Cretu cu idei putine si fixe, care a strecurat in cartier cateva „blocuri sociale” pe care le-a populat cu o fauna dubioasa, spre dezamagirea si indignarea locuitorilor de aici, reducand totodata perspectivele dezvoltarii unei zone rezidentiale, care putea deveni o perla a Bistritei. Si exemplele ar putea continua. Sa nu uitam de mutilarea copacilor cu drujba, mutarea statuilor de la locul lor firesc și "mobilarea" spatiului urban cu kitsch-uri precum struții, ouăle gigant sau merele de plastic, care au facut orasul Bistrita de rasul lumii.
Vezi: http://www.catavencii.ro/bistrita-orasul-unde-s-a-rasturnat-carul-cu-pei...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5