Primarul comunei Leşu, Sorin Avram: Sperăm să fie deschisă o nouă finanţare guvernamentală, pentru că sunt multe proiecte! O nouă întâlnire cu premierul Florin Cîţu

Problemele comunităţilor locale din judeţ vor ajunge pe masa Guvernului, după ce primarii liberali vor avea o nouă rundă de discuţii cu premierul Florin Cîţu. Primarul comunei Lueşu, Sorin Avram, va fi prezent joi, din nou la Bucureşti, alături de colegii bistriţeni, tocmai pentru a-şi susţine proiectele de dezvoltare.

„Discuţiile converg spre deschiderea unei noi linii de finanţare din fonduri guvernamentale, nu ştiu dacă prin Ministerul Dezvoltării sau defalcat pe ministere, în funcţie de domeniul abordat, adică proiecte de apă şi canalizare la Ministerul Mediului sau drumurile comunale la Ministerul Transporturilor. Noi ne dorim să putem accesa fonduri pentru investiţiile pe care le avem”, ne-a declarat primarul Avram.

Săptămâna trecută, edilul comunei Leşu a dus la Compania Naţională de Investiţii studiul de fezabilitate pentru un proiect care este cuprins pe Lista –sinteză şi care vizează cconstruirea a 10 poduri şi modernizarea a peste 14 kilometri de străzi din comună.

La CNI sunt depuse şi alte proiecte importante pentru comunitatea din Leşu, fie că ne referim la construirea şi dotarea unui centru medical în comună, construirea unei şcoli la Lunca Leşului, sau, mai recent, construirea unei săli de sport, amenajarea unui parc în centrul comunei sau reabilitarea unor tronsoane de drumuri care au fost afectate de fenomenele hidrometeorologice din acest an.

Altfel, administraţia locală va da, în perioada imediat următoare, ordinul de începe a lucrărilor la grădiniţa care se va edifica la Lunca Leşului, unde proiectul a fost refăcut. Tot ajustat a fost şi proiectul pentru amfiteatrul în aer liber, în timp ce construirea unei capele mortuare este în licitaţiie, cele două investiţii fiind finanţate prin GAL Lider Bistriţa.

 

 

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5