Primarul din Wiehl, mândru cu clopul cu păun. Cununa de pe Someş, aplaudată la scenă deschisă în Germania. Vezi ce gest frumos a fost făcut pentru Bistriţa !

Turneul Centenarului Marii Uniri în oraşele înfrăţite i-a găsit pe membrii Ansamblului folcloric „Cununa de pe Someş”, zilele trecute, în Wiehl - Drabenderhöhe, Germania. Aici, primarul municipiului Bistriţa, Ovidiu Creţu, alături de managerul Palatului Culturii, Dorel Cosma, s-au întâlnit cu autorităţile locale şi centrale. Un prim program al artiştilor de la „Cununa de pe Someş” a fost făcut în faţa Primăriei, acolo unde a fost dezvelită şi o placă care atestă prietenia dintre Bistriţa şi Wiehl.
De remarcat faptul că, în centrul oraşului, este şi un indicator Bistritz - 1300 km, care atestă astfel legătura puternică dintre cele două comunităţi. Seara, la Casa de Cultură a oraşului, a avut loc un amplu concert al „Cununii de pe Someş”, unul dintre cele mai bine cotate de până acum, artiştii fiind bisaţi, de cei 500 de spectatori, de mai multe ori, felicitând prezenţa românilor în Germania. Dansurile germane, puse în scenă de bistriţeni, au impresionat şi de această dată.
La cei 50 de ani de activitate, Ansamblul profesionist „Cununa de pe Someş” îşi arată virtuozitatea prin participarea, timp de două săptămâni, cu dansuri în coregrafia lui Teodor Puşcaş, piese instrumentale sub bagheta dirijorului Alexandru Demeter şi soliştii vocali Mărioara Sigheartău şi Petre Petruse.
În acest cadru a fost prezentată şi monografia Palatului Culturii Bistriţa, ediţie româno-engleză-germană care surprinde mai bine de un veac de activitate culturală în oraşul nostru.
Primarul din Wiehl, Ulrich Stücker, a primit din partea primarului nostru un clop cu păun de care a fost foarte încântat, purtându-l pe parcursul întregului eveniment.
Drumul a continuat spre Dresda, Polonia, unde s-a vizitat oraşul vechi, iar mai apoi spre Zielona Gora, unde va avea loc ultimul concert din acest turneu şi unde va fi înalţat din nou tricolorul pe scenă, ca semn de apreciere a tot ceea ce este românesc.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5