Primarul Dorin Vlașin: În curând, sistem de transport public la Năsăud! Proiecte europene, finalizate cu succes

         Primarul oraşului Năsăud, Dorin Vlaşin, consideră că finalizarea proiectelor din fonduri europene, finanţate prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 şi Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020 reprezintă un câştig pentru comunitate. Este vorba despre proiectul de mobilitate urbană, care a ajuns la o valoare totală de 5 milioane euro, cu cofinanţate de 500.000 lei din partea bugetului local. Primarul Dorin Vlaşin remarca faptul că în decembrie au sosit şi microbuzele electrice, iar ultimele plăţi s-au făcut în 27 decembrie 2023.

“Din luna februarie, vom avea activ un sistem de transport în comun pentru zona Năsăud. Acum fac toate demersurile, în perioada următoare vom face şi angajările pentru contabil, casier, şoferi, pentru a deveni funcţional acest obiectiv. Lumea se va deplasa foarte uşor în comunitate. Avem cele două localităţi componente – Luşca şi Liviu Rebreanu – unde tarifele sunt ridicate la taximetru şi persoanele nu-şi permit să vină în oraş de foarte multe ori.  Oraşul nostru este sufocat dimineaţa, în jurul orei 8, când vin copiii la şcoli, la creşe, la grădiniţe şi mi-aş dori ca aceştia să vină cu microbuzele la şcoală. Vom face programul astfel încât să aducem şi să ducem copiii la şcoală. Am certitudinea că acest serviciu de transport public va funcţiona foarte bine la Năsăud”, a declarat primarul Vlașin.  

De asemenea, vor fi amenajate și staţii pentru transportul public pe B-dul Grănicerilor, str. George Coşbuc etc.       

        Un alt proiect important l-a constituit reabilitarea termică a celor nouă blocuri de locuinţe, unde cofinanţarea obligatorie era de 40%. Practic, oraşul Năsăud a fost nevoit să aloce 3 milioane lei, iar acest lucru a fost posibil cu sprijin guvernamental.

         Nu în ultimul rând, vorbim de proiectul de modernizare a drumurilor agricole. Valoarea proiectului a fost de un milion de euro, fiind executate lucrări de modernizare pe Valea Podului, Valea Găgii, Valea Caselor, Drumul Mintiului, Drumul Dumitrei Vechi, Drumul Rebrei (din cartierul Liviu Rebreanu).

         „Încă din prima zi mi-am propus să salvez şi să duc mai departe absolut toate proiectele pe care le-am găsit (...). Sunt multe persoane care nu ştiu modul în care se derulează aceste investiţii de o administraţie publică locală, de ce posibilităţi şi pârghii ai, de ce surse de finanţare ai. Noi am finalizat cu succes aceste proiecte”, a declarat primarul Dorin Vlaşin.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5