Primarul Doru Crişan reclamă desfiinţarea unei clase de a IX-a, de liceu, la Prundu Bârgăului: Este rea-voinţă!

"Se pare că, din informații neoficiale, în loc să avem un trend ascendent în sistemul de învățământ la nivel local și nu numai, în loc să ne dezvoltăm prin crearea de oportunități, tindem spre regres, coborâm target-ul educational, .
Astăzi, Consiliul Profesoral al Liceului "Radu Petrescu" din Prundu Bârgăului a fost informat de către noua conducere a liceului, despre faptul că la nivel de instituție, în anul școlar 2021-2022 urmează să fie desființată o clasă din prima treaptă de liceu, respectiv una din clasele a IX-a.
Sunt convins asupra faptului că nu toți elevii de clasa a VIII-a din comuna noastră vor aplica pentru continuarea studiilor în liceul nostru însă, să nu omitem aspectul că pe valea Bârgăului este un singur liceu: Liceul "Radu Petrescu". Aceasta instituție de învățământ nu se adresează doar absolvenților din comuna noastră, ci tuturor elevilor din zonă, inclusiv din comunele limitrofe județului nostru.
Încă odată, acțiunile Inspectoratului Școlar Județean denotă, pe lângă crasă incompetență și rea voință!
Desființarea unei clase de liceu poate însemna pentru o parte din copiii de pe Valea Bârgăului, navetă, chirie sau, în cel mai rău caz, abandon școlar, iar efortul final nu este suportat nici de inspectorul șef ISJ, nici de prefect, nici de Guvernul României. Este suportat de către dumneavoastră, elevi și părinții ai acestor elevi, deopotrivă!
Nu este normal ce se întâmplă!
Nu este normal ca având posibilități educative, materiale și instituționale deosebite, copiii noștri să nu poată beneficia de acestea!", este mesajul primarului comunei Prundu Bârgăului, Doru Crişan, postat pe pagina de facebook.

sursa: Doru Crişan facebook

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5