Primarul Ioan Turc, la întâlnirea cu delegația Asociației HOG Bistritz-Nösen: Specificul arhitectural săsesc al burgului Bistritz va fi păstrat

Primarul municipiului Bistriţa, Ioan Turc, a primit vizita unei delegații a Asociației HOG Bistritz-Nösen, reprezentată de dr. Hans Franchy (președinte) și prof. dr. Horst Göbbel (vicepreședinte), alături de av. Friedrich Gunesch (secretar general în Consistoriul Superior al Bisericii Evanghelice Cult Augustan din România), Ecaterina Borsos (prim-epitrop) și Johann Dieter Krauss (preot paroh al Bisericii Evanghelice din Bistrița).
"Discuțiile au vizat, printre altele, stadiul lucrărilor de reabilitare a Bisericii Evanghelice, dar și de modernizare a clădirii principale a Colegiului Național „Liviu Rebreanu”, unde domnii Franchy și Göbbel au fost odinioară elevi, pe când se numea Liceul nr. 1. Oaspeții trecuseră azi și prin Wonderland, pentru a-și face o idee despre modul în care se dezvoltă municipiul Bistrița, vechiul „acasă” pentru o mare comunitate de sași emigrați în Austria și Germania.
Legăturile cu bistrițenii au rămas deosebit de strânse, iar reluarea vizitelor după perioada de restricții este un semn că suntem la fel de apropiați. De altfel, dr. Franchy mi-a transmis și salutul primarului din Wiehl, Ulrich Stücker, cu invitația de a participa, în 30 octombrie, la un eveniment al orașului german înfrățit cu Bistrița.
I-am asigurat pe distinșii mei invitați că specificul arhitectural săsesc al burgului Bistritz va fi păstrat chiar și după derularea unor mari proiecte care includ reabilitarea clădirilor din centrul istoric, ba chiar va fi mai bine pus în valoare, crescând asftel indicele de atractivitate turistică. Totodată, am propus ca profesori germani să țină extracurricular cursuri la Colegiul Național „Liviu Rebreanu”, ținând cont de deficitul de dascăli care pot să predea aici în limba germană.
Rămâne ca întâlnirile noastre să aibă loc regulat, pentru a fi mereu la curent cu oportunitățile care ne pot consolida relația de strânsă amiciție și colaborare", a declarat primarul Turc.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5