Primarul Ioan Turc: Vom realiza un centru de tip Respiro, la Bistriţa, în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi şi a asistenţilor personali

Astăzi e Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități. Grija societății pentru oamenii cu nevoi speciale reprezintă în sine un standard de civilizație, o dovadă de omenie, iar Primăria Bistrița le va fi aproape printr-o atitudine justă și politici concrete.
De exemplu, administrația pe care o conduc a achiesat la solicitarea asistenților personali ai persoanelor cu dizabilități de a primi un spor pentru condiții vătămătoare. Consider că viața și asa foarte grea a acestor oameni merită un răspuns empatic, printr-un sprijin instituțional.
Îi asigur pe toți cei interesați că obiectivul unui centru de tip Respiro, pe care l-am promovat în programul meu de guvernare locală, va fi urmărit și realizat. Vom pune la dispoziția asistenților personali și a persoanelor cu nevoi speciale spații unde, după o planificare prealabilă, să se asigure cazare atunci când însoțitorii sunt în incapacitate temporară de a avea grijă de celălalt sau au chiar nevoie de odihnă. Și asta pentru că niciunul din cei care îngrijesc o persoană cu dizabilități nu beneficiază vreodată de „concediu de odihnă”, uzura fizică și psihică fiind adesea greu de gestionat. De aceea, un respiro la un centru de acest tip va fi o soluție salutară, transmite primarul municipiului Bistriţa, Ioan Turc.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5