Paul Ştir: Nu ştim cum vor fi plătiţi asistenţii personali şi indemnizaţiile persoanelor cu handicap. Guvernanţii nu au găsit soluţii

Primarul Paul Ştir, preşedintele Ligii Aleşilor Locali PSD B-N,  reclamă situaţia finanţării plăţii asistenţilor sociali  ai persoanelor cu handicap şi a indemnizaţiilor persoanelor cu handicap, unde nu a fost stabilită o pondere între implicarea statului şi cea de la bugetul local.

         „Suntem în perioada în care se vorbeşte despre bugetul pe anul 2021. Vreau să fac o mică remarcă cu privire la o chestiune care pe mine şi pe toţi colegii primari mă îngrijorează. Ne priveşte pe toţi şi fiecare ne confruntăm cu această problemă la primării. Vorbesc de plata asistenţilor personali, angajaţi pentru persoanele cu handicap şi plata indemnizaţiilor către persoanele cu handicap. Dacă în anii trecuţi, în guvernarea PSD, ştiam la începutul anului, erau cuprinse în bugetul de venituri şi cheltuieli că statul va suporta 90% din totalul de cheltuieli, iar primăriei îi va reveni o cotă de 10%, ştiam să ne facem lecţiile la începutul anului, când schiţam proiectul de buget, discutam cu consilierii locali. Aceste sume erau prinse în bugetul local, nu erau probleme cu plata asistenţilor personali şi a indemnizaţiilor. În 2020 aceste lucruri s-au schimbat, pentru că nu s-a ştiut foarte clar cât se va plăti de la bugetul de stat şi cât vom suporta noi, de la bugetul local. A fost un haos generalizat în majoritatea primăriilor din judeţul nostru. Şi la Căianu Mic am avut două luni de zile în care oamenii nu şi-au primit banii, am trimis notă de fundamentală către Direcţia Regională a Finanţelor de la Cluj, de acolo la Ministerul de Finanţe şi banii au venit foarte greu. Anul acesta se pare că ne confruntăm cu aceeaşi problemă”, a explicat primarul Paul Ştir.

         În context, primarul comunei Căianu Mic a criticat şi modul în care vor alocate o serie de sume către primării. Acesta a precizat că Legea bugetului de stat pe 2021 are o anexă prin care vor fi alocate sume direct de la bugetul de stat către UAT-uri, consilii judeţene etc.. „Din totalul de 62 de unităţi administrativ-teritoriale care se regăsesc în această anexă, 60 de UAT-uri sunt conduse de administraţii PNL  şi USR, iar doar două sunt conduse de administraţii PSD. Fiecare putem trage concluziile despre cum sunt împărţiţi banii”, a mai spus primarul Paul Ştir.

    

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5