Primarul Paul Ştir: Toate proiectele de investiţii pe care le avem sunt de bun augur şi sunt o necesitate pentru comunitatea noastră!

La Căianu Mic, proiectele de investiţii îşi continuă parcursul, cu finanţare din fonduri europene sau guvernamentale. Sunt mai multe şantiere, în mai toate localităţile componente, care vizează infrastructura rutieră, cea culturală, sportivă.  

"În momentul de faţă avem mai multe şantiere în derulare, şi mă refer în special la partea de infrastrucrură rutieră. Se lucrează la asfaltări, se toarnă stratul al doilea de asfalt, în Căianu Mic, Căianu Mare, au început şi la Dobric. De asemenea, avem nişte lucrări şi în localitatea Ciceu Poieni unde trebuie să finalizăm execuţia la două străzi. Se lucrează la amenajări de rigole, partea centrală din Căianu Mic va suferi ample modificări. Avem în plan să amenajăm Centrul civic din Căianu Mic, proiect care va începe din această toamnă. Se va lucra şi în Căianu Mare, în zona Monumentului istoric, unde vom amenaja o zonă pietonală. Va fi finalizat şi Monumentul Eroilor, vom face o sărbătoare frumoasă pentru a marca acest eveniment", a declarat primarul Paul Ştir.

Potrivit edilului comunei  Căianu Mic, în zona centrală din Dobric vor fi amenajaze trotuarele, cu rigole carosabile, de asemenea va fi pus la dispoziţia localnicilor un parc de recreere. 

"Se lucrează la căminul cultural din Ciceu Poieni, unde zona centrală va suferi ample modificări, avem un Monument al Eroilor pe care îl vom restaura. În execuţie este şi căminul cultural din Căianu Mare, sunt două proiecte pe fonduri europene pe care le vom finaliza în primăvara anului viitor.

Am ţinut să dăm o nouă înfăţişare şi căminului cultural din Căianu Mic, faţada, exteriorul, unde am făcut şi această boltă de umbrele în părculeţul central, urmează să ne ajungă şi mobilierul urban, pentru că am comandat bănci noi, balansoare, coşuri de gunoi, câteva foişoare, pentru a deveni un loc de relaxare pentru cetăţenii comunei noastre.

Avem lucrări foarte importante şi de anvergură şi la sediul primăriei, lucrări de extindere la sediul administrativ, care se execută de anul trecut. Credem că până la finalul acestui an, începutul anului viitor, vom finaliza lucrările. Vom avea un serviciu de urgenţă foarte modern, vom achiziţiona şi o autospecială din fonduri europene", a precizat Paul Ştir. 

În prezent, stadiul execuţiei lucrărilor la sala de sport a trecut de 90%, practic mai sunt câteva retuşuri. "Nu ne grăbim cu inaugurararea, doar în toamnă, vrem să facem competiţii sportive, cu oameni emblematici ai sportului din România care şi-au  pus amprenta pe performanţa în sport. Vrem să fie o zi de sărbătoare.

Avem şi alte proiecte în derulare, ne dorim amenajarea unei baze sportive la Căianu Mic, s-a început cu platforma pemntru terenul de sport. Credem că toate proiectele de investiţii pe care le avem sunt de bun augur şi sunt o necesitate pentru comunitatea noastră", a adăugat primarul comunei. 

După Zilele comunei şi  turneul de minifotbal, de la finele săptămânii trecute, la Căianu Mic va fi organizat şi concursul de off-road, foarte probabil, la început de septembrie. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5