Primarul Paul Ştir: Vremea grea ne-a pus la încercare! Luăm toate măsurile care se impun pentru sprijinirea gospodăriilor afectate de inundații!

În urma creșterii debitului râului Ilișua, urmare a precipitațiilor și topirii accelerate a zăpezii de la munte, apele au ieșit din matcă și s-au revărsat inundând localitățile Caianu Mic și Căianu Mare!
Astfel, au fost afectate de ape, 27 de gospodării, 2 km de drum și străzi locale, precum și aproximativ 100 ha teren agricol!
"Cu această ocazie, așa cum am făcut-o de atâtea ori, transmit reprezentanților Apelor Române să trateze cu maximă prioritate și responsabilitate problema râului Ilișua! Pe lungimea localităților Căianu Mic și Căianu Mare, se impune realizarea de urgență a unor lucrări de calibrare a albiei râului Ilișua, pentru evitarea pe viitor a unor evenimente neplăcute, similare celor produse aseară! Râul Ilișua este în administrarea Apelor Române, iar executarea unor lucrări minime de adâncire și lărgire a albiei râului, ar rezolva problema cu care ne confruntăm, iar pentru rezolvarea ei, Primăria Căianu Mic nu poate face nimic pentru că legislația deficitară nu ne permite acest lucru!
Problema este cunoscută de foarte mulți ani și nu s-a întreprins nimic concret pentru rezolvarea situației, deși am semnalat-o în nenumărate rânduri, fără să fim tratați cu seriozitate de instituțiile care au competență în acest sens!
De asemenea, fac un apel și către parlamentarii județului Bistrița-Năsăud, să facă diligențele necesare pentru modificarea legislației, astfel încât, în situații de urgență, administrațiile locale să poată intervenii și pe cursuri de apă care sunt în administrarea Apelor Române!
În cursul zilei de astăzi se intervine cu mai multe motopompe din dotarea SVSU Căianu Mic și ISU Bistrița-Năsăud, pentru evacuarea apelor din curțile și grădinile gospodăriilor afectate!
Mulțumesc domnului Prefect, Teofil Cioarbă, și ISU Bistrița-Năsăud, pentru sprijinul acordat!
Primăria Căianu Mic, va lua toate măsurile care se impun pentru sprijinirea gospodăriilor afectate de inundații!
Doamne ajută!", a transmis primarul Paul Ştir.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5