Primarul Sorin Avram: O treime din suprafaţa comunei Leşu este cadastrată! Sperăm să primim finanţare pentru continuarea lucrărilor

Primarul comunei Leşu, Sorin Avram, susţine că până în 35% din suprafaţa localităţii pe care o administrează este cadastrată, lucrările de înregistrare sistematică a imobilelor urmând să continue în funcţie de finanţările primite de la nivel guvernamental.  

„Până-n prezent, la nivelul localităţii Leşu este cadastrată o suprafaţă de 30-35%. Anul acesta am solicitat sume către OCPI BN, încă nu am primit un răspuns, dar probabil că se vor primi sumele respective şi vom continua operaţiunea de cadastrare. Îi rog pe cetăţenii comunei Leşu să vină la sediul Primăriei. Sunt afişate sectoare cadastrale pe o perioadă de 60 zile. Dacă sunt neclarităţi legate de „mejdă”, îi aşteptăm să vină pentru a le putea regla, pentru că după această perioadă nu se mai pot face modificări.  Oamenii sunt foarte receptivi la cadastrare deoarece doresc să facă proiecte pe fonduri europene şi cadastrarea este obligatorie. Se spune că în 2023 nu vor mai fi primite subvenţii de la APIA dacă terenul nu este intabulat”, a declarat primarul Avram.

Altfel, pentru acest an, edilul comunei spune că va încerca să obţină atât finanţări europene, cât şi guvernamentale pentru investiţiile din comună. „În perioada imediat următoare, intenţionăm să facem măsurători pe drumuri, să modernizăm Primăria, baza sportivă, dar vrem să fim pregătiţi pentru momentul când vor lansate noile măsuri de finanţare europeană. Se pare că ar putea fi lansate măsuri de finanţare şi în acest an. Vrem să fim pregătiţi, când se deschide sesiunea, comuna Leşu să fie cu proiectul gata pentru a fi depus. Nu neglijăm nici banii guvernamentali”, a spus primarul Sorin Avram.

Acesta a recunoscit că, fiind la primul mandat, şi pretenţiile oamenilor sunt mari, dar i-a rugat să fie îngăduitori, pentru că lucrurile  merg într-o direcţie bună.

„În perioada 2012-2016 am îndeplinit funcţia de viceprimar, nu sunt străin de administraţie. Primele luni de mandat au fost destul de grele, de acomodare cu funcţia de primar, cu tot ce am găsit în Primărie, cu bune, cu rele. Ne-am mişcat destul de bine, am început să depunem proiecte, zic că suntem pe făgaşul cel bun, mergem înainte cu bine. Am lucrat în Primărie până în 2018, toţi angajaţii mi-au fost colegi, şi în continuare suntem colegi. Fiecare e profesionist pe ceea ce face, nu cred că se impune luarea unor măsuri”, a transmis Sorin Avram, în cadrul unei emisiuni TV.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5