Primirea cererilor APIA a început din 3 martie

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a demarat din 3 martie 2014, Campania de primire a cererilor de plată pentru schemele şi măsurile de sprijin pe suprafaţă. Pentru a beneficia de sprijinul financiar pe suprafaţă, fermierii trebuie sa depună la Centrele APIA, în intervalul 3 martie - 15 mai 2014, o singură cerere de plată.
Pentru cererile de plată depuse începând cu data de 16 mai, se vor aplica penalităţi de 1% pentru fiecare zi lucrătoare de întârziere. După data de 9 iunie 2014, cererea de plata nu mai este admisa la calculul plăţii pentru anul în curs.
Pot beneficia de măsurile de sprijin pe suprafaţă persoanele fizice şi / sau juridice care exploatează terenul agricol pentru care solicită plata, în calitate de proprietari, arendaşi, concesionari, administratori în cadrul asociaţiilor în participaţiune, etc. Dacă proprietarul a dat terenul în arendă, l-a concesionat sau l-a închiriat, sprijinul financiar pe suprafaţa respectivă va fi acordat celui care lucrează terenul.
Precizăm ca sunt eligibile la plată exploataţiile cu suprafaţa de cel puţin un hectar, formate din parcele agricole cu suprafaţă de cel puţin 0,3 hectare. În cazul viilor, livezilor, culturilor de hamei, pepinierelor pomicole, pepinierelor viticole sau al arbuştilor fructiferi, suprafaţa minimă a parcelei trebuie să fie de cel puţin 0,1 hectare.
De asemenea, solicitantul trebuie sa respecte Bunele Condiţii Agricole şi de Mediu (GAEC) şi Cerinţele Legale în Materie de Gestionare (SMR) pe toata suprafaţa fermei.
Măsurile de sprijin pe suprafaţă sunt schema de plată unică pe suprafaţă (SAPS) şi şase ajutoare naţionale tranzitorii (ANT), respectiv pentru culturi în teren arabil, pentru in şi cânepă pentru fibră, pentru tutun, hamei şi sfeclă de zahăr', se arată într-un comunicat al APIA.
De asemenea, vor exista în 2014 schema de plată separată pentru zahăr, schema de sprijin pentru orez din zonele defavorizate altele decât zona montană şi plăţile compensatorii pentru măsurile de dezvoltare rurală. APIA precizează că se vor continua pe segmentul de dezvoltare rurală angajamentele aflate în desfăşurare, iar pentru cele care au fost finalizate în anul 2013 se acceptă prelungirea lor cu un an, pentru anul 2014, sub rezerva aprobării PNDR de către Comisia Europeană.
APIA invită fermierii care nu au mai beneficiat de această schemă de sprijin să depună cerere la centrul judeţean sau local la care sunt arondaţi, iar actualii fermieri beneficiari să depună cerere conform invitaţiei primite / programării afişate la centrele APIA. Fermierii din zona oraşului Beclean vor depune cererile la centrul APIA local.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5