Primul complex muzeal sătesc din judeţ îl face un sângeorzan ! Felicitări Alexandru Dobocă !

În aşteptarea unui muzeu al satului la nivel de judeţ, propunerea fiind făcută cu ani în urmă, Primăria Bistriţa a donat locul pentru proiect, însă el a stagnat undeva pe parcurs, o primă iniţiativă o are un om cu suflet mare din Sîngeorz-Băi, care va construi primul complex cu case tradiţionale de pe Valea Someşului.
"Agroturismul este viitorul nostru! Alexandru Dobocă, investitorul și omul gospodar care înțelege că lucrurile se fac de calitate, cu bun gust și atent la detaliile care la urma urmei, fac diferența. Cu sprijinul familiei, pe domeniul de 3 hectare va investi într-un complex de case vechi restaurate, viitorul sună foarte bine.
Felicitări și putere de munca! " transmite Traian Ogâgău - Primar Sîngeorz-Băi.
Felicitări, sperăm ca şi iniţiativa lui Alexandru Pugna de a avea un muzeu al satului bistriţean să demareze până nu e prea târziu, pentru că dispar casele vechi. Recent a sost demolată casa Etnos de la Sebiş, Alexandru Uiuiu declarând că nu a avut puterea singur de a-l convinge pe proprietar să nu o distrugă. Ea putea fi achiziţionată de stat şi strămutată la viitorul muzeu. Din păcate s-a pierdut o bijuterie arhitecturală ţărănească specifică Văii Şieului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5