Primul transport pentru sinistraţi a pornit spre Suceava

Organizat de Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud, acesta conţine alimente neperisabile, îmbrăcăminte şi încălţăminte.

Primul transport cu ajutoare pentru sinistraţii din judeţul Suceava a plecat ieri dimineaţă din Bistriţa. Potrivit informaţiei de presă emisă de Instituţia Prefectului, au fost transportate alimente neperisabile, produse de panificaţie, îmbrăcăminte şi încălţăminte, oferite de cetăţeni şi societăţi comerciale din judeţul nostru.

De asemenea, în cursul serii de marţi, a plecat spre judeţul Suceava un transport cu materiale de construcţii (cărămidă).

Campania umanitară pentru sinistraţi organizată de Prefectura Bistriţa-Năsăud continuă. Bistriţenii care vor să contribuie cu bani, pot face donaţii în contul special deschis de Instituţia Prefectului la Banca Comercială Română, sucursala Bistriţa: RO43 RNCB 0038 0458 9391 0007.

,,Până la această oră, în contul bancar deschis de Instituţia Prefectului în acest scop, s-a colectat suma de 16.680 lei”, se precizează în informaţia de presă.

Cetăţenii care doresc pot să doneze alimente neperisabile de strictă necesitate (orez, zahăr, ulei, făină, făină de mălai, apă plată/minerală), îmbrăcăminte nouă sau igienizată în stare bună, încălţăminte, lenjerie de pat, pături, articole pentru igiena personală (pastă de dinţi, săpun, detergenţi), mobilier şi bunuri de folosinţă îndelungată, materiale de construcţii, cereale şi fasole uscată.

În acest sens, locuitorii judeţului Bistriţa-Năsăud, care doresc să facă donaţii, se pot adresa la centrul de colectare din municipiul Bistriţa situat în strada Liviu Rebreanu nr.59, fostul sediu al Inspectoratului Teritorial de Muncă Bistriţa-Năsăud, telefon 0263/230.004.

Acţiunea de colectare de ajutoare pentru persoanele afectate de inundaţii continuă, persoanele interesate fiind aşteptate zilnic, de luni până vineri, între orele 08.00-20.00.

De asemenea, la marile centre comerciale din municipiul Bistriţa, precum Billa, Carrefour, Kaufland, Plus, Profi şi Unicarm, se organizează puncte distincte pentru donaţii de produse alimentare neperisabile şi articole pentru igiena personală.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5