Principele Nicolae la Gala Inocenţi

Vă aducem la cunoştinţă că în data de 6 decembrie anul curent, va avea loc un eveniment special, cea de a şasea ediţie a „Galei de Moş Nicolae pentru copii cu dizabilităţi", a Fundaţiei Inocenţi.

Clubul Rotary Bistriţa Nosa este de 3 ani partener principal în organizarea acestui eveniment.
La ediţia din acest an, s-au alăturat acestui parteneriat Rotary Club Bistriţa şi Clubul Lions Bistriţa.

Suntem deosebit de onoraţi să avem la această ediţie a galei, pe Alteţa Sa Regală Principele Nicolae al României, ca semn al interesului Familiei Regale a României, pentru activitatea Fundaţiei Inocenţi.

Aşa cum bine ştiţi, gala "Moş Nicolae pentru copii cu dizabilităţi" este un eveniment cu scop caritabil, menit pe de o parte să-i sensibilizeze pe oamenii din judeţul nostru cu privire la problematica copiilor cu dizabilităţi, iar pe de altă parte, reprezintă o modalitate de a obţine resurse pentru susţinerea celor două programe ale Fundaţiei Inocenţi, dedicate copiilor noştri speciali.

Ca urmare a resurselor obţinute de la gala din decembrie 2010, pe parcursul anului 2011, un număr de 84 de copii cu dizabilităţi de pe raza judeţului Bistriţa Năsăud, au beneficiat de peste 4500 de sesiuni de terapie recuperatorie (kinetoterapie şi consiliere psihologică) şi sesiuni de activităţi educative şi de socializare. Fiecare sesiune are o durată cuprinsă între 30 şi 60 de minute.

În anul 2012, până la sfârşitul lunii octombrie, serviciile Fundaţiei Inocenţi s-au adresat unui număr de 90 de copii si 22 de părinţi.
De menţionat că cele două programe special destinate copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi sunt susţinute în cea mai mare parte din resursele obţinute în cadrul acestui eveniment şi din campania anuală „ 2%”. Am constatat cu bucurie în ultimii ani, o creştere a numărului de persoane interesate de soarta acestor copii.

Gala din acest an se va compune din două momente distincte, fiind vorba despre un concert de violoncel care va fi susţinut începând cu ora 18:00 la Sinagoga din Bistriţa, exclusiv pentru participanţii la gală, (unde accesul presei este liber) şi dineul de la restaurantul Coroana de aur, care va începe la ora 19:30 (unde accesul presei este limitat).

Absolventă în 2006 a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, Lavinia Bocu a fost susţinută şi încurajată datorită timbrului său vocal deosebit susţinând numeroase concerte în ţară şi străinătate (Germania, Italia, Ungaria) alături de pianişti de clasă şi orchestre profesioniste din ţară.
Anul 2005 îi aduce nominalizarea revistei ”Flacăra” în categoria ”OAMENI ŞI EVENIMENTE 2005”, alături de Gheorghe Zamfir, Tudor Gheorghe etc.
În acest an, după două turnee naţionale „Va place Bach?”, în care a interpretat integrala Suitelor pentru violoncel solo de Bach (Răzvan Suma este primul muzician român care reuşeşte această performanţă într-un singur concert), tânărul şi talentatul violoncelist se alătură din nou prietenilor galei cu un program muzical.
Pe parcursul dineului care urmează concertului, lucrări de artă şi diferite obiecte vor fi licitate sau câştigate la tombolă, pe parcursul unei seri, pe care o sperăm agreabilă şi deopotrivă utilă.

Suntem deosebit de onoraţi pentru că şi-au manifestat deja intenţia de a participa la eveniment, ASR Principele Nicolae al României, alături de personalităţi din ţară şi din străinătate, Rotarieni sau nu, animaţi cu toţii de dorinţa de a servi această cauză nobilă.

Cu prietenie şi preţuire,

Marin Mic

Director executiv
Fundaţia ,,Inocenţi”

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5