Prinţesa Ela a poposit din carte în mijlocul bistriţenilor

Casa Argintarului din Bistriţa a fost animată de pitici, părinţi şi bunici care au venit să fie martori la lansarea volumului „Cărticica de la buni”, apărut la Editura Solon sub semnătura profesoarei de limba română, Maria Pop Ujică.
La eveniment a fost prezent şi personajul principal al cărţii, Ela (Gabriela Nicole), nepoata scriitoarei, venită la doar un anişor de peste Ocean, din SUA, special pentru acest moment.
A fost o întâlnire plină de emoţii şi de bucurie, în care ne-am întâlnit cu literatura pentru copii, gen puţin abordat în breasla scriitorilor bistriţeni. „Te iubesc, fetiţă mică/ Când vei creşte mai târziu/ Vei citi o cărticică/ Pentru tine am vrut s-o scriu”, spune Maria Ujică în versurile în care ne întâlnim cu lumina, prin personaje precum Zăpădel, Rândunel, albinuţe, răţuşte şi multe alte necuvântătoare care prin viaţă şi călătoresc alături de noi într-o lume fascinantă.
Cuvântul de bun venit a fost adresat din parta gazdelor de Alexandra Băndean care, alături de Eugen Miloş, au asigurat condiţii optime din partea Complexului Muzeal pentru o sărbătoare a cărţii.
Despre autoare şi poezia dedicată copiilor au vorbit scriitorul Alexandru Cristian Miloş, traducătorul în limba engleză – Zorin Diaconescu, şi directorul Editurii Solon, Radu Barna. Cu toţii au remarcat delicateţea şi frumuseţea poeziilor, Maria Ujică "reuşind să surprindă anotimpurile anului, marile sărbători, dar şi sufletele pure ale copiilor", după cum declara şi moderatorul evenimentului, scriitorul Menuţ Maximinian.
Cartea, cu dublă copertă (română şi engleză), merită a fi prezentă în casele tuturor celor care, împreună cu copiii lor, doresc să descopere, prin versuri, pas cu pas, tainele lumii.
Lectura autoarei şi acordarea de autografe au întregit sărbătoarea în care Maria Ujică a avut alături de ea pe copiii Sebastian şi Nicoleta, nepoţica Ela, dar şi mulţime de prieteni.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5