Priorităţile României sunt Priorităţile PD-L

La ultima şedinţa de Birou Permanent Naţional a PD-L s-a adoptat o rezoluţie politică cu privire la actul de guvernare. În primul rând, PD-L apreciază faptul că formaţiunile politice de pe scena politică românească trebuie să înceteze şi să renunţe la retorica de campanie electorală. Campania electorală s-a încheiat şi, în consecinţă, principala preocupare a politicienilor trebuie să fie găsirea soluţiilor politice pentru o majoritate parlamentară, capabilă să susţină un guvern în perioada următoare. Totodata, PD-L, ca partid ce are cele mai multe mandate din Parlamentul României, consideră că viitorul guvern, viitoarea majoritate parlamentară trebuie să fie constituită în jurul PD-L, al PNL, al UDMR, al grupului minorităţilor naţionale şi a grupurilor de parlamentari independenţi, deci o majoritate de dreapta capabilă să susţină un guvern consistent şi cu forţă în anii următori. De aceea, PD-L va insista pentru constituirea unei majorităţi parlamentare în vederea formării unui guvern, care să aibă ca axă PD-L, PNL, UDMR, grupul minorităţilor naţionale şi grupul independenţilor, astfel încât, în cel mai scurt timp cu putinţă, să putem da ţării un guvern stabil.

După un an greu din punct de vedere economic, după un an cu alegeri europarlamentare, prezidenţiale, cu două campanii electorale, românii aşteaptă stabilitate şi aşteaptă de la politicieni să vadă că se va configura un guvern, capabil să gestioneze interesele românilor în anul 2010 şi în anii următori. Avem probleme scadente, avem nevoie de un buget, care să fie asumat de un guvern stabil şi cu majoritate în Parlament; avem nevoie să luăm decizii pentru a pregăti relansarea economică din anul 2010, când, deşi va fi greu din punct de vedere economic, totuşi, vom avea creştere economică şi nu cădere economică, dar aceste decizii trebuie să fie pregătite şi, nu în ultimul rând, avem de respectat angajamentele internaţionale, pe care România le are cu Comisia Europeană şi FMI, angajamente care au fost respectate în integralitate în anul 2009 şi trebuie să fie respectate în continuare şi în anii următori de către un guvern, repet, cu puternică susţinere parlamentară.

Conform opticii agreate de PD-L, partenerii de la PNL sunt aşteptaţi dar nu şi rugaţi. În ceea ce priveşte propunerea de premier, variantele se discută cu preşedintele României. Conform Constituţiei atributul de desemnare a primului ministru aparţine preşedintelui României.

Independent de cele două lucruri, angajamentele internaţionale ale României merg mai departe, ele au fost respectate în 2009 şi vor fi respectate şi în anii următori, pentru că aici e vorba de România, indiferent de ce guvern va avea această ţară şi, in acest context, o să oferim şi o să discutăm toate aspectele care ţin de proiecţia bugetară pentru anul care urmează, afirmă Emil Boc.

Departamentul de Imagine şi Comunicare

PD-L Bistriţa-Năsăud

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5