În Consiliul Judeţean, rivalii politici au devenit parteneri de interese

Majorităţile din Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud sunt foarte diferite, de la combinaţii politice care păreau imposibile în campania electorală, gen PNL - PSD sau PNL - PDL, la unanimitate, în unele cazuri. După alegerile locale, PD-L a fost izolat de PSD si PNL. Chiar şi în judeţele unde a obţinut şefia consiilor, PD-L s-a văzut în imposibilitatea de a-şi construi majorităţi, fiind izolat prin înţelegerile încheiate între liberali şi social-democraţi.

În judeţul Bistriţa-Năsăud, majoritatea PSD-PNL funcţionează doar la nivelul Consiliului Local. În schimb, în Consiliul Judeţean, majorităţile se fac în funcţie de interese.

Cum argumentează oamenii politici, noile majorităţi create în Consiliul Judeţean?

Ioan Turc, preşedinte PNL B-N: „În ce priveşte Consiliul Judeţean, liberalii îşi rezervă dreptul de a vota pentru cetăţenii judeţului. Nu suntem într-un parteneriat care să ne constrângă. Am constituit majoritatea cu PSD care funcţionează doar la nivelul primăriei. În CJ facem o politică punctuală bazată pe proiecte”.

Liviu Rusu, preşedinte CJ: „Numai unii dintre noi îşi pot configura o majoritate. Sunt unii care trag sfori, fac conspiraţii. Uneori reuşesc, alteori nu. Oamenii îşi mai schimbă părerea sau migraţia. În politică primează interesul. Se apropie alegerile şi toţi vor să câştige capital electoral. Noi mergem în continuare cu poarta deschisă”.

Radu Moldovan, preşedinte PSD: „Gestul consilierilor judeţeni PNL de a vota alături de cei din PD-L este un act incalificabil. Am ajuns într-o situaţie mai mult decât delicată. Avem un protocol cu PD-L, semnat şi la nivelul judeţului, dar este foarte adevărat că din cauza unor colegi din PNL şi a politicii lui Ioan Oltean, am ajuns în atenţia naţională. Nu excludem o rupere a protocolului”.

Ioan Ţintean, deputat PNL: „Nu am nici cea mai mică reţinere să fac negocieri cu PD-L sau PSD în măsura în care pot obţine fonduri pentru cele nouă primării liberale din judeţ. Pe mine nu mă interesează o înţelegere între Ioan Turc şi PSD sau Mihai Bumbu şi nu ştiu cine, pe mine mă interesează grupul de consilieri PNL. În ce priveşte Consiliul Local, am încredere în proiectele lui Ovidiu Creţu. Pe Liviu Rusu nu l-am susţinut, aşa cum nici pe ei nu i-a interesat, când au făcut într-o noapte guvernarea”.

Victor Ponta, ministru pentru Relaţia cu Parlamentul: „Ceea ce se întâmplă la dumneavoastră în Consiliul Judeţean, nu se întâmplă doar la Bistriţa. Dacă nu putem să păstrăm separaţia între cele două planuri, politic şi administrativ, atunci opţiunea mea e ca fiecare să meargă pe drumul lui. Deocamdată, în Guvern, nu am ce să reproşez PSD sau PDL-ului”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5