Ionuţ Simionca: PMP nu va intra în majoritate la Consiliul Judeţean, nici cu PNL, nici cu PSD. Libertate de negociere a proiectelor, în consiliile locale!

 Deputatul Ionuţ Simionca, preşedimntele PMP Bistriţa-Năsăud, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că formaţiunea pe care o reprezintă îşi propune să fie în politica locală un factor de echilibru şi un garant al reprezentării intereselor cetăţenilor.

"Vrem să fim buturuga mică care poate răsturna carul mare, dacă acest car o ia în direcţia greşită. În niciun caz nu vom fi o tinichea agăţată de coada PNL sau PSD. Aşa cum am spus în nenumărate rânduri, PMP îşi doreşte să fie o alternativă la partidele tradiţionale, PNL şi PSD. Considerăm că cele două partide care au condus municipiul Bistriţa, comunele şi judeţul în ultimii 30 de ani sunt vinovate în egală măsură pentru rămânerea noastră în urmă faţă de oraşe şi judeţe din Ardeal. Ţinând cont de rezultatele de la alegerile din 27 septembrie, am avut discuţii pentru constituirea de majorităţi în consiliile locale şi Consiliul Judeţean cu PNL. În ciuda protocolului semnat la nivel naţional de PMP şi PNL pentru susţinerea reciprocă în vederea constituirii de majorităţi la nivel local, înţelegem că liberalii din Bistriţa-Năsăud doresc să facă majorităţi în cele mai multe localităţi din Bistriţa-Năsăud fără PMP", a precizat Simionca.

Liderul PMP BN a adăugat că 14.000 locuitori ai judeţului Bistriţa-Năsăud au votat PMP pe 27 septembrie şi aşteaptă să fie puse în practică proiectele prezentate, dar şi ca  aleşii locali ai acestei formaţiuni să se comporte diferit faţă de PNL şi PSD.

 "Nu ne-au votat să ne transformăm într-un partid balama sau breloc al partidelor tradiţionale. Împreună cu colegii mei am decis următoarele lucruri:

          1. PMP va acţiona în consiliile locale şi în Consiliul Judeţean ca un factor politic de progres şi echilibru, propunând şi susţinând proiecte pentru creşterea nivelului de trai al cetăţenilor şi încurajarea dezvoltării localităţilor şi judeţului.

          2. Aleşii locali ai PMP au toată libertatea de a decide dacă este cazul sau nu să participe la majorităţi în consiliile locale. Criteriul pe care aceştia trebuie să-l urmărească nu este cel politic. Participarea la o majoritate trebuie să le permită să-şi ducă la îndeplinire programul electoral şi să rezolve problemele cetăţenilor.

          3. În privinţa Consiliului Judeţean, nu facem majorităţi nici cu PNL, nici cu PSD. Aşa cum am menţionat, vom propune proiecte menite a creşte nivelul de trai al cetăţenilor şi încurajarea dezvoltării localităţilor şi a judeţului. Vom vota proiecte bune, atât ale PNL, cât şi ale PSD. Dacă PNL şi PSD nu fac majoritate în Consiliul Judeţean, o singură consecinţă administrativă a deciziei noastre – care pentru noi este pozitivă – este aceea că vom face economii la bugetul judeţean prin neocuparea celor două poziţii de vicepreşedinţi ai CJ", a transmis Ionuţ Simionca. 

În Consiliul Judeţean, PMP va fi reprezentat de Augustin Filipoiu, Lucian Pintea, Ciprian Kecskes şi Doru Bertel. PMP nu va avea propunere pentru funcţia de vicepreşedinte şi nu va vota pentru nicio propune de vicepreşedinte al CJ.

          La Consiliul Local Bistriţa, fiecare din cei trei consilieri PMP are dreptul să ia decizii dacă va participa la majorităţi, în funcţie de proiectele pe care vor să le susţină. La fel este şi la Beclean şi în toate localităţile unde PMP are aleşi locali.

"Vreau să le mulţumesc celor aproape 14.000 de locuitori ai judeţului care au votat cu PMP în 27 septembrie şi le spun că vom lupta să le punem în practică fiecare proiect despre care am vorbit în campanie. Ne-aţi dat şansa să fim în Consiliul Municipal, consiliile locale, CJ, iar eu mă voi asigura că nu vă vom dezamăgi", a concluzionat deputatul Ionuţ Simionca. 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5