PRM BN susţine la parlamentare un sistem electoral mixt

Filiala judeţeană a Partidului România Mare va propune staff-ului central al formaţiunii, la reunirea Biroului Permanent, să insiste pentru unele modificări ale legislaţiei electorale.

„Aceste alegeri să fie făcute aşa cum trebuie făcute, şi nu cum doresc guvernanţii noştri, comasate şi fără cele două tururi de scrutin, la primari şi la preşedinţii de consilii judeţene. Dacă alegerile se vor face într-un singur tur se scrutin, acest lucru va duce la o creştere a mitei electorale cum nu a mai fost în România”, a declarat liderul judeţean al PRM, Viorel Cotuţiu.

Potrivit acestuia, PRM nu va fi de acord ca la alegerile parlamentare să fie în sistem uninominal pur. „Alegerile uninominale vor crea posibilitatea de a accede în Parlamentul României oameni cu bani, oameni care au fost la Putere, care au pe ce cumpăra voturi. Cea mai bună soluţie, corectă, ar fi o combinaţie între listă şi uninominal”, a menţionat Cotuţiu.

Preşedintele PRM BN a argumentat că, pentru a putea participa la alegeri într-un colegiu, în „afara partidelor mastodonte”, un partid mic, fără baini pentru voturi, nu va putea câştiga mandatul. „Aşa că ne îndreptăm cu paşi repezi, după cum este gândită acum legea electorală, spre o dictatură categorică”, a adăugat el.

În ultimul sondaj de opinia al IMAS, comandat de Adevărul, PRM are 6,6 procente, în creştere cu o,2% faţă de decembrie. Peremiştii bistriţeni cred că „motoarele trebuie turate” în perioada imediat următoare, prin revigorarea organizaţiilor locale, astfel ca PRM să ajungă ca intenţie de vot la peste 11 procente, cota de încredere de care se bucură preşedintele Corneliu Vadim Tudor.

Gabriela Ciornei

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]