Problema socială, în dezbatere la Protopopiatul Bistriţa

În ajunul prăznuirii Sfinţilor Trei Ierarhi, la Bistriţa a avut loc “ Cercul preoţesc” al preoţilor din municipiu şi cartierele: Unirea, Slătiniţa, Ghinda, Sigmir, Viişoara şi Sărata. Tema propusă a fost “Opera social – filantropică a Bisericii în concepţia Sfinţilor Trei Ierarhi, Vasile, Grigore şi Ioan Gură de Aur” şi a fost susţinută de părintele Liviu Şugar.
Întâlnirea a început cu un Te-Deum oficiat la biserica cu acelaş hram, adică “Sfinţii Trei Ierarhi” de pe str.Odobescu, Bistriţa, unde slujesc preoţii: Liviu Şugar, Ioan Pintea şi Ştefan Borodi.
La îndemnul Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, Biserica prin preoţi şi credincioşi trebuie să-şi regăsească dimensiunea slujirii aproapelui, având ca model pe Sfinţii mari dascăli şi Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigore Teologul şi Ioan Gură de Aur.
“Tema propusă a fost un pe latura socialului, Sfântul Vasile cel Mare fiind temerar în acest domeniu, înfiinţând primele aşezăminte sociale. El a fost cel care a spus inclusiv despre cerşetorie că nu trebuie să ne facem dintr-un handicap un scop. Problelele acestea sunt actuale şi după sute de ani” declară părintele protopop Alexandru Vidican.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5