90, 98% -recordul alegerilor în satul Jeica

Procentul a fost obţinut de UDMR

Statistica voturilor de la recentele alegeri scoate în evidenţă faptul că, cetăţenii din judeţul nostru, atâţi câţi au fost la vot, nu şi-au schimbat foarte mult opţiunile de la alegerile parlamentare din toamna anului trecut. În general, localităţile şi-au păstrat aceeaşi culoare politică.

În municipiul Bistriţa, se ştie deja, PSD a câştigat la mustaţă alegerile, cu 132 voturi în plus, social-democraţii adunând cele mai multe voturi în cartierul Sigmir. În schimb, cei din cartierul Slătiniţa îi preferă pe portocalii, PD-L obţinând 63,92% din voturi.

În mediul rural, PD-L şi-a reconfirmat supremaţia în satul Sânicoară, comuna Chiochiş, obţinând un procent de 84, 68%, lucru previzibil din moment ce în zonă, susţinătorii PD-L sunt majoritari.

Social-democraţii au reuşit să se impună în ochii electoratului în satul Archiud, comuna Teaca, unde au obţinut un procent de 81, 08%.

Cea mai categorică victorie a obţinut-o UDMR în satul Jeica, un procent record pentru judeţ -90,98%, o dovadă a unităţii de care dau dovadă etnicii maghiari.

Din statistică mai reiese un aspect: liberalii nu au reuşit să-şi mobilizeze susţinătorii la urne, cu excepţia comunei Livezile, unde primarul li-beral Olimpiu Neamţu a reuşit să obţină cel mai mare procentaj pentru PNL din întreg judeţul.

Au fost, însă, localităţi, unde PNL a obţinut mai puţine voturi chiar şi decât Elena Băsescu. Un exemplu, ar fi comuna Milaş: 4, 81% PNL faţă de 6, 73% EBA.

Elena Băsescu a reuşit să adune cele mai multe voturi la secţia de votare nr.22 din Bistriţa, unde a obţinut 21,10% din voturi.

Carmen Bulz

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5