Produse fără documente de provenienţă, confiscate de jandarmi!

Jandarmii Compartimentului Prevenirea şi Combaterea Faptelor Antisociale, din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bistriţa- Năsăud, au efectuat, miercuri, o acţiune punctuală pe linia respectării drepturilor consumatorilor şi a obligaţiilor legale ale comercianţilor în piaţa din Beclean.

“Au fost depistaţi doi bărbaţi care expuneau spre vânzare produse fără a deţine şi actele de provenienţă pentru acestea.
Astfel, în conformitate cu prevederile Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, art. 1, lit.e, Gheorghe D. de 43 de ani din Bistriţa a fost sancţionat cu avertisment scris. Totodată, cele 10 aparate mp3, 4 stick-uri, respectiv cele 3 carduri de memorie supuse comercializării, au fost confiscate de jandarmi, conform prevederilor legale în vigoare”, informează Georgeta Caşvan, purtător de cuvânt al IJJ BN.

În cadrul aceleiaşi acţiuni, jandarmii l-au depistat şi pe Vasile C. de 39 de ani din Republica Moldova, care intenţiona să comercializeze, un motoferăstrău, fără a deţine documente de provenienţă. Cel în cauză a fost sancţionat cu avertisment scris şi confiscarea produsului expus spre vânzare.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5