Produse tradiţionale, de Ziua Alimentaţiei
Elevii Grupului Şcolar Agricol Bistriţa, susţinuţi de directorul Maria Simona Belea, au marcat, şi în acest an, Ziua Mondială a Alimentaţiei, evenimentul fiind dedicat promovării produselor tradiţionale pentru o alimentaţie sănătoasă.
Astfel, elevii de la cursul seral au realizat o expoziţie cu produse tradiţionale, preparate, semipreparate şi conserve. Bucatele alese au fost aşezate pe feţe de masă ţesute şi cusute în stil traditional, într-un decor specific judeţului Bistriţa-Năsăud. Invitat special la acest eveniment a fost Diana Şimon, de la Centrul Europe Direct.
“Dacă 16 octombrie reprezintă Ziua Mondială a Alimentaţiei Sănătoase, atunci fiecare zi a anului ar trebui să reprezinte pentru noi o zi a alimentaţiei sănătoase”, transmit organizatorii, prin intermediul unui comunicat de presă.
Ziua Mondială a Alimentaţiei, proclamaăa în anul 1979 de către ONU, are rolul de a avertiza opinia publică asupra importanţei hranei şi să întărească solidaritatea în lupta împotriva foametei, malnutriţiei şi sărăciei.
Citiţi şi:
- Ediţia a VIII – a a Zilei Mondiale a Alimentaţiei, sărbătorită de Școala Sanitară Postliceală „Carol Davila”
- 16 OCTOMBRIE, ZIUA MONDIALA A ALIMENTATIEI
- Securitatea alimentaţiei, la Satu-Nou
- ZIUA MONDIALA A ALIMENTATIEI
- Elevii de postliceală de la Liceul Sanitar Bistriţa, alături de colegii de la Carol Davila, au marcat Ziua Mondială a Alimentaţiei
Adaugă comentariu nou