Prof. dr. Maria Pop: PROSTA BORAT Supliment alimentar cu rol adjuvant în menţinerea sănătăţii prostatei şi a aparatului urinar

Ingrediente - mg/capsulă: Fructoborat de Calciu - 24,16 mg, Omega 3 - 107,93 mg, Serenoa repens - 215,86 mg, Drojdie selenită- OA4 mg, Vitamina E- 21,61mg.
Cele mai frecvente afecţiuni ale prostatei sunt: prostatita (o inflamaţie a prostatei de natură infecţioasă sau alergică), hiperplazia benignă de prostată (tumoră benignă a prostatei) sau adenomul de prostată, cancerul de prostată. Prostata îşi măreşte volumul, interferând cu fluxul urinei. Acest lucru este cauzat de un dezechilibru hormonal (deficit de testosteron şi dominanţă estrogenică) şi afectează prostaglandinele cu efect antiinflamator. Deşi bărbaţii produc foarte puţin estrogen, ei sunt expuşi la acest hormon prin alimentaţie (carnea de la animalele hrănite cu hormoni conţine estrogeni). Cancerul de prostată este unul dintre cancerele cele mai des diagnosticate la bărbaţi; o mare parte a bărbaţilor de 70 de ani şi peste această vârstă au cancer de prostată latent. Deşi este destul de răspândit, cancerul de prostată este un cancer cu evoluţie înceată. Unul dintre markerii utilizaţi pentru a determina probabilitatea apariţiei can­ cerului de prostată este nivelul sangvin al antigenului specific prostatei (PSA). Bărbaţii sunt diagnosticaţi ca având probleme cu prostata atunci când nivelul lor de PSA este mai mare decât nivelul normal. S-a demonstrat că există o legătură între alimentaţia de origine animală (bogată în carne, lactate, ouă) şi cancerul de prostată, în sensul că bărbaţii care consumă preponderent aceste alimente de origine animală şi nu consumă suficiente legume şi fructe proaspete, au un risc mai mare de cancer de prostată. Această legătură între alimentaţia de origine preponderent animală şi cancerul de prostată s-a dovedit valabilă şi în cazul altor forme de cancer. Există un hormon care sporeşte dezvoltarea celulelor canceroase,un hormon pe care organismul îl fabrică pe masură ce este nevoie de el. Este un hormon de creştere (IGF) care se dovedeşte a avea o valoare predictivă în privinţa cancerului de prostată. În condiţii normale acest hormon se ocupă de frecvenţa de “creştere” a celulelor sănătoase, de felul cum se înmulţesc şi se reînnoiesc acestea, eliminând celulele bătrâne, totul în cadrul unei stări bune de sănătate. În condiţii nesănătoase, IGF devine mai activ, sporind crearea şi creşterea de noi celule, inhibând simultan îndepărtarea celulelor vechi şi favorizând dezvoltarea cancerului.
În aceste condiţii,o dietă bazată pe alimente de origine vegetală,fructe şilegume,poate fi un “medicament” foarte eficient împotriva apariţiei cancerelor.
• Cum vă ajută produsu lPROSTA BORAT în rezolvarea blemelor dvs. de sănătate are a apratulul urinar
lată rolul ingredientelor:
• FRUCTOBORATUL DE CALCI
Fructoboratul de calciu are un puternic efect antioxidant. Acesta este un element activ în mecanismul de protecţie contra oxigenului reactiv celular, elimină radicalii liberi formaţi şi contracarează efectele nocive ale acestora asupra organismului. Fructoboratul de calciu ridică nivelul unor enzime antioxidante în sânge şi celule: superoxidismutaza, catalaza şi glutation peroxidaza. Aceste 3 enzime sunt antioxidanţii naturali principali ai organismului care constituie apărarea naturală împotriva radicalilor liberi.
Activitatea antioxidantă a fructoboratului de calciu are o mare valoare terapeutică în prevenirea apariţiei cancerelor, în special a cancerului de prostată, a cancerului de sân şi col uterin şi a cancerului de plămâni. Fructoboratul de calciu are atât capacitatea de protecţie împotriva acestor boli devastatoare, dar şi capacitatea de inhibare a proliferării celulelor canceroase, încetinind sau stopând evoluţia acestor cancere. Suplimentarea dietei cu fructoborat de calciu poate inhiba activitatea unor enzime proteaze, în special antigenul specific al prostatei (PSA), ale cărui niveluricrescute duc la apariţia cancerului de prostată. Ajutând la menţinerea unor niveluri optime ale PSA, fructoboratul de calciu este un nutrient esenţial în prevenirea apariţiei cancerului de prostată. Riscul de cancer de prostată este invers proporţional cu doza de fructoborat suplimentată. Fructoboratul de calciu are efecte benefice atât în metabolismul oxidativ, cât şi în apoptoza celulară (moartea celulară programată) având capacitatea de a o induce pe aceasta în celulele canceroase. Apoptoza este definită ca moartea celulară, izolată şi programată, care încheie ciclul celular normal al unei celule şi creează condiţii fiziologice pentru înlocuirea sa (reînnoirea sa). Apoptoza celulară este valabilă la celulele sănătoase. Celulele canceroase au aceste mecanisme blocate, procesul de apoptoză (de autodistrugere) nu mai are loc, iar celulele canceroase se înmulţesc haotic, necontrolat şi devin “nemuritoare”. Apoptoza este cea mai pu­ ternică apărare a organismului împotriva cancerelor deoarece acest proces elimină potenţialele celule mutagene deteriorate. Majoritatea tratamentelor anticancer mediază moartea celulară apoptotică prin activarea elementelor cheie ale programului apoptotic şi răspunsul la stres celular. Celulele canceroase au o afinitate exagerată pentru fructoboratul de calciu, îl includ excesiv în metabolismul lor, stopându-şi dezvoltarea. Celulele sănătoase au o afinitate normală pentru fructoboratul de calciu, acestea îl folosesc doar în măsura în care au nevoie de el pentru a contracara efectele stresului oxidativ. Celulele canceroase, în schimb, preiau fructoboratul de calciu peste măsură incluzându-l în metabolismul lor până se autodistrug, până îşi declanşează apoptoza, care la aceste celule este blocată. Datorită acestei proprietăţi fructoboratul de calciu are o importanţă deosebită în terapia anticanceroasă întrucât “obligă” celula canceroasă să-şi declanşeze apoptoza, să se autodistrugă.
Fructoboratul de calciu are şiun puternic efect antiinflamator, ajutând la reducerea semnificativă a inflamaţiei şi a durerii asociate afecţiunilor prostatei şi apartului urinar. Fructoboratul de calciu ajută la controlul procesului inflamator deoarece el poate diminua producţia crescută de mediatori (enzime) specifici inflamaţiei. Mai stimulează celulele polimorfonucleare neutrofile care joacă un rol central în răspunsul inflamator. Suplimentarea dietei cu fructoborat de calciu conferă protecţie împotriva cancerelor de prostată, sân şi col uterin în sensul că poate preveni apariţia acestora, iar dacă acestea sunt deja instalate fructoboratul de calciu reduce semnificativ inflamaţia şi durerea fără a avea nevoie de medicamente antiinflamatoare convenţio-nale care, după cum ştim, pot avea unele efecte adverse la tratamente prelungite şi abuzive.
Acizii graşi nesaturaţi Omega 3 joacă un important rol antiinflamator: aceştia pot reduce procesele inflamatorii din numeroase afecţiuni printre care si afecţiunile prostatei şi ale tractuluiurinar. EPA (acidul eicosapen­ taenoic) este transformat în organism în eicosanoide, substanţe care reglează inflamaţia si durerea, în sensul reducerii acestora. Există o relaţie de sinergism de acţiune între acizii graşi Omega 3 şi fructoboratul de calciu care are efecte benefice asupra metabolismului lipidelor, în special asupra metabolismului acizilor graşi Omega 3, fructoboratul de calciu având capacitatea de a stimula acţiunea benefică a acestora atât asupra aparatului urinar cât şi asupra întregului organism.
• SERENOA REPEN
Fructele plantei Serenoa repens (Palmierul pitic) sunt foarte bogate în acizi graşi şi steroli (liposteroli) care au proprietăţi benefice în afecţiunile prostateişi ale aparatului urinar,în dezvoltarea deficientă a testiculelor sau deteriorarea acestora, în atrofie testiculară, în dezvoltarea deficientă a ovarelor şi a sânilor, reduc frecvenţa micţiunilor nocturne dureroase, au acţiune biologică valoroasă în tratamentul simptomelor asociate cu hiperplazia benignă de prostată, au capacitatea de a inhiba 5-alfa-reductaza şi aromataza, 2 enzime semnificative în dezvoltarea hiperplaziei benigne de prostată, ameliorează probemele deficienţelor urinare în prostatita benignă şi hiperplazia de stadiul! şi 11, reduc dimensiunile prostatei mărite şidereglările hormonilor sexuali specifici măririi prostatei.
• DROJDIA SELENITA SELENIU ORGANI 1 VITAMINA
Seleniul şi vitamina E sunt 2 antioxidanţi puternici, care protejează ţesuturile organismului de acţiunea noei­vă a radicalilor liberişicontribuie la prevenirea unuimare număr de afecţiuniprintre care afecţiunile tractului urinar şicancerele de prostată.Organismul are nevoie de seleniu şide vitamina E pentru funcţionarea optimă a peptidei glutation, ”luptătorul” organismului împotriva radicalilor liberi şi un antioxidant potenţial. Acest compus chimic sintetizat în organism asigură buna funcţionare a sistemului imunitar, care ne protejeză de infecţii, de apariţia cancerelor şi de îmbătrânirea prematură a întregului organism. lnsuficienţa vitaminei E poate reduce capacitatea de asimilare a seleniului. Seleniul şi vitamina E acţionează sinergie, administrarea unuia pentru corectarea insuficienţei impune şi administrarea proporţională a celuilalt. Datorită proprietăţi lor antioxidante foarte puternice, vitamina E pătrunde în membrana celulelor în vederea neutralizării radicalilor liberi. Tn celulele imune, vitamina E întăreşte şi protejează membranele care înconjoară lizozomii. Aceştia conţin subtanţe chimice puternice cu un mare potenţial de radicali liberi pe care celulele imune le păstrează şi transportă la celulele şi ţesuturile organismului care sunt atacate de viruşi, bacterii şi alţi agenţi agresori “străini” din afara organismului. Celulele imune eliberează aceste substanţe chimice distructive asupra agresorilor sau “duşmanilor” organismului cu scopul de a-i elimina sau distruge. Eliberarea acestor protectori toxici (radicali liberi) în ţesuturile sănătoase ale organismuluipoate provoca însă şi distrugerea acestor ţesuturi. Sarcina importantă a vitaminei E este aceea de a “culege” radicalii liberi şi de a-i neutraliza înainte de a dăuna ţesuturilor sănătoase. Datorită acestei acţiuni, vitamina E ne poate proteja de îmbătrânirea accelerată a ţesuturilor, de apariţia maladiilor cardiace,în special de ateroscleroză, de apariţia cataractei şi a cancerelor. Datorită ingredientelor deosebite prezentate mai sus,produsul PROSTA BORAT prezintă următoarele proprietăţi rezumate.
Previne formarea radicalilor liberi şicontracarează efectele negative ale celor deja formaţi, protejând celulele şi ţesuturile prostatei, potenţează activitatea unor antioxidanţi naturali ai organismului), antitumoral şi anticancerigen (previne apariţia cancerelor de prostată, sân, col uterin şi plamâni, inhibând dezvoltarea şi încetinind evoluţia acestora), antiinflamator şi analgezic (inhibă sinteza mediatorilor inflamaţiei, ducând la diminuarea dimensiunilor prostatei), echilibrant hormonal (stimulează şinormalizează nivelul hormonilor asociaţi cu prostata sănătoasă), diuretic (ajută la eliminarea rezidurilor urinare si creşterea
fluxului urinar), antiseptic urinar, imunostimulent, vitaminizant.
Mul de folosire:
Pentru adulţi,doza recomandată este de 4 capsule pe zi, 2 capsule dimineaţa după masă şi 2 capsule seara. Cura durează 30 de zile,pauză de 10 zile sicura se poate relua.

Dacă aveţi întrebări sau sugestii, vă rugăm să vă adresaţi la nr. tel: 0729.884.423 sau scrieţi-ne pe adresa de e-mail: [email protected]
    Pentru mai multe informaţii cu privire la produsele noastre şi pentru oferte, vă rugăm să accesaţi site-ul: www.hypericum-plant.ro
Bistriţa, incinta Kaufland 2, Calea Moldovei, nr. 40, Tel. 0263383121

Comentarii

30/11/17 18:44
Carstea Grigore

Intrebare.Pentru adenom folosesc xatral o pastila pe zi.Daca pot sa administrez si prosta borat concomitent ? Sau sa intrerup administrarea xatralului?

26/11/18 10:34
szabo carmen

Aces produs chiar lucreaza?
Multumesc

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5