Prof. Mirela Cristina Rus ne aduce, în prag de sărbători, Lumina din Cuvânt

Prof. Mirela Cristina Rus de la Şcoala Gimnazială „Lucian Blaga” a ales să-şi lanseze cartea „Lumina din cuvânt” în cadrul unui eveniment caritabil, de suflet, alături de prieteni şi oameni de bine, la Biserica „Încoronarea Maicii Domnului” (Coroana).

Evenimentul, al cărui amfitrion a fost prof. dr. Dorel Cosma, director AS TV, i-a adus împreună pe protopopul ortodox de Bistriţa – pr. Alexandru Vidican, pr. prof. Nicolae Feier, pr. Vasile Beni, pr. Emanuel Vidican, părintele Chiril Zăgrean – stareţul Mănăstirii Parva – Rebra, prof. univ. dr. Mircea Gelu Buta, prim-epitropii Bisericii de la Coroana – Alexandru Simionca, Gavril Ursa, Ioan Runcan, pr. Adrian Cherhaţ de la Beclean – inspector şcolar de religie, dascăli şi elevi de la Şcoala Gimnazială „Lucian Blaga” Bistriţa şi de la alte şcoli din Bistriţa, dascăli ai Liceului Pedagogic din Năsăud – prof. Maria Ursu, dirigintele Ana Vaida, scriitori, dar şi mulţi alţi apropiaţi ai autoarei.

Colindele interpretate de Anamaria Marti ne-au adus în Lumina acestui volum, ca o radiografie a spiritului cuvântului.

Prof. dr. Dorel Cosma a prezentat acest volum ce reflectă trăirile Mirelei Rus, în toate ipostazele sale – de dascăl, de mamă, de fiică – carte care va rămâne în sufletul fiecărui cititor.

Părintele Chiril Zăgrean a evidenţiat faptul că doar un suflet frumos putea alege ca titlul două cuvinte biblice, scripturistice – „Cuvântul” şi „Lumina”, în timp ce prof. univ. dr. Mircea Gelu Buta a subliniat rolul vindecător al cuvântului.

Ing. Gavril Ursa, managerul Electro Ursa, a menţionat că prof. Mirela Rus este un om cu frică şi cu dragoste de Dumnezeu, iar această carte este o operă de caritate în ansamblul ei, în timp ce ing. Alexandru Simionca de la Îndemânarea a reliefat faptul că această carte răscoleşte sufletul oricărui cititor.

Pr. Adrian Cherhaţ a vorbit despre această carte în calitate de cititor, iar nu de inspector şcolar de religie, menţionând faptul că prof. Mirela Rus scrie cu foarte multă emoţie, fiind o creatoare de emoţie, iar atunci când termini de citit un paragraf „ochii ţi-s umezi şi inima moare”.

Despre emoţia transmisă cititorilor a vorbit şi dr. George Marinescu, şef Secţie în cadrul Complexului Muzeal Bistriţa-Năsăud.

Părintele protopop Alexandru Vidican a adăugat că, prin acest eveniment, se reconfirmă faptul că „Biserica este cult şi cultură, este rugăciune şi multă dragoste creştinească”, prof. Mirela Rus, un om al Bisericii de la Coroana, având un suflet încărcat de lumină şi de dor.

Despre omenia, prietenia, Lumina din Cuvântul scris şi spus al prof. Mirela Cristina Rus au opinat pr. Vasile Beni, pr. prof. Nicolae Feier, înv. Mariana Prigon, prof. de pedagogie Maria Ursu, Raluca Cheţa, Laura Pop.

Atmosfera de sărbătoare a fost întregită de colindele străbune interpretate de Grupul Folk Armadia din Năsăud, coordonat de Sorin Găzdac.

La ceas de seară şi lumină lină, evenimentul Mirelei Rus a fost unul de suflet.

Comentarii

28/11/23 13:48
Ana Vaida

Cartea este o bucurie uriașă, iar Mirela este LUMINA!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5