Profesorii de religie s-au întâlnit cu Mitropolitul Andrei şi președintele Consiliului Judetean, Radu Moldovan

sursa Radio Renaşterea

Profesorii de religie din judeţ s-au întâlnit, la Mănăstirea „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Țara Năsăudului. Consfătuirea a debutat cu o slujbă de Te-Deum oficiată în biserica mănăstirii, iar la întâlnirea ce a continuat în sala festivă a participat și Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei. În debut Mitropolitul Clujului a punctat că salvarea tineretului se află în mâna dascălilor luminați.
„Omul ca să devină om trebuie să fie format. De multe ori însă noi cei ce ar trebui să-l ajutăm pe cel micuț să devină om, om în adevăratul sens al cuvântului, constatăm că noi avem puțintică credință. Apostolii la un moment dat s-au adresat Mântuitorului, în Evanghelia după Luca în capitolul 17, și l-au rugat:« Doamne sporește-ne credința». Atunci când ai o credinți pe viață și pe moarte, atunci când ești nebun pentru Hristos ești în stare să-i înflăcărezi și să-i dinamizezi și pe ceilalți”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului.
Înaltpreasfinția Sa a fost însoțit de la Centrul Eparhial de cosilierul cultural al Arhiepiscopiei, pr. Bogdan Ivanov, care la rândul său i-a încurajat pe profesori în misiunea lor, în ciuda dificultăților cu care se confruntă zi de zi.
Gazda evenimentului, protopopul de Năsăud Pr. Ioan Dambu, în cuvântul adresat, și-a exprimat dorința unei mai bune colaborări între profesorul de religie și preotul paroh. La consfătuire a fost prezent și președintele Consiliului Judetean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan care a ținut să îi felicite pe profesorii de religie pentru rezultatele deosebite la olimpiada de religie, dar și la celelalte concursuri tematice.
În cadrul consfătuirii profesoara Liana Pașca, de la Colegiul Național „Petru Rareș” din Beclean a prezentat un referat despre Sfinții Martiri Brâncoveni, punctându-se câteva aspecte din modelul lor educațional, model ce poate fi folosit de profesori în activitatea loc didactică. Prezent la eveniment, Pr. Tudor Mudure, inspectorul eparhial pe probleme de tineret din județul Bistrița-Năsăud, a făcut o prezentare a activităților cu tinerii din județ, precum și a programului after-school, inițiat de Arhiepiscopia Clujului, și care se desfășoară din această toamnă la Școala „Ștefan cel Mare” din Bistrița.
Potrivit inspectorului de religie al județului Bistrița-Năsăud, părintele Adrian Cherhaț, au fost discutate apoi cu profesorii metodiști și cu profesorii de religie, probleme legate de predarea acetei discipline în școli, precum și despre misiunea bisericii în educația copiilor și a tinerilor. Au fost analizate și planurile cadru și programele noi la clasele pregătitoare, a I-a și a II-a, dar s-a discutat și despre concursurile și competițiile școlare din acest an.

Comentarii

25/09/14 19:48
bvb

cand or cobori extraterestrii pe pamant si se va demonstra ca viata provine din cosmos si ca isus este fiu de extraterestru ce vor face toti preotii din lume? o sa-i mai sponsorizeze guvernele? acum si-au facut si cantine pentru pomeni, parastase etc. - numai sa fure. Halal preoti,halal guvernare.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5