Profesorul Dănuţ Filipoi a compus Imnul Mănăstirii Izbuc

Dănuţ Filipoi, profesor de religie la Şcoala Generală din Şanţ, îndrăgit interpret de muzică populară, a fost invitat, de Izvorul Tămăduirii, să participe cu pricesne la Mănăstirea Izbuc din judeţul Bihor, la poalele Munţilor Codru Moma. Mânăstirea este vestită pentru izvorul său intermitent, unic în Europa, cun oscut pentru puterile sale miraculoase. Aici, într-un peisaj aparte, bistriţeanul s-a rugat la Icoana Făcătoare de Minuni a Fecioarei Maria şi a luat apă din izvorul vindecător al Maicii Domnului. Slujba a fost oficiată de un sobor de preoţi, în frunte cu preasfinţitul Sofronie al Oradiei şi stareţul mănăstirii, Mihail Tărău.
Dănuţ Filipoi a compus, în urmă cu ceva timp, când a fost prezent în Bihor alături de credincioşii din Şanţ, trei pricesne închinate mănăstirii, a căror versuri sunt cântate acum de toţi credincioşii care vin aici în pelerinaj: „La tine vin Măicuţă/ La tine vin cu dor/ La Sfânta ta Icoană/ La Sfântul tău izvor”. Pricesnele sunt adevărate şlagăre în zona respectivă, fiind cântate de toţi credincioşii cu lacrimi în ochi. Bistriţeanul a fost invitat la mănăstirea Izbuc alături de Corul Bisericesc de la Şanţ şi rapsodul Lucreţia Pomohaci.

Comentarii

24/04/12 15:36
Silviu

L-am cunoscut pentru prima data pe Domnul Filipoi anul trecut de Sfanta Marie cand a cantat la Manastirea Izbuc ,pricesne in cinstea Maicii Domnului.Vreau sa va spun ca prin vocea sa si pricesnele frumoase nemaiauzite pana atunci a dat o frumusete aparte .Ne-am bucura daca ar putea veni mai des in zona noastra si cu ocazia altor sarbatori .

25/04/12 16:13
George I

Cea mai buna voce de pricesne a judetului nostru (barbateasca),pacat ca nu are inregistrari si este atat de putin mediatizat.

12/08/12 17:49
Adela Cotul

Să știi că Dan Filipoi are înregistrări,cel puțin două, una cu pricesne și una cu colinde de pe Valea Someșului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5