Dan Filipoi, alături de meşterul popular Floarea Cosmi şi credincioşi din Ţara Năsăudului, la mănăstirea Izbuc. Artistul a compus Imnul mănăstirii

Ca în fiecare an, artistul Dan Filipoi, directorul ansamblului Izvorul Someşului din Şanţ şi profesor de teologie la Şcoala Gimnazială Enea Grapini, a fost invitat de onoare la Mănăstirea Izbuc din Bihor. Însoţit de pelerini din Runcu Salvei, Rodna şi Şanţ, artistul a participat la slujba oficiată de Izvorul Tămăduirii de arhimandritul Mihail Tărău, alături de un sobor de peste 40 de preoţi, în faţa a mii de credincioşi din toată ţara. Dan Filipoi a interpretat câteva pricesne, adevărate pagini de evanghelie a ţăranilor noştri. Grupul a fost însoţit şi de meşterul popular Floarea Cosmi, ultima opincăreasă din judeţ, apropiată şi binefăcătoare a mănăstirii.
Reamintim faptul că Dan Filipoi a compus şi Imnul mănăstirii de la poalele Munţilor Codrul Moma
Mânăstirea este vestită pentru izvorul său intermitent, unic în Europa, cun oscut pentru puterile sale miraculoase. Mănăstirea a primit papucii Sfântului Spiridon de la Mănăstirea din Insula Corfu. Grecia, locul unde se află moaştele sfântului.
Aici, într-un peisaj aparte, bistriţeanul s-a rugat la Icoana Făcătoare de Minuni a Fecioarei Maria şi a luat apă din izvorul vindecător al Maicii Domnului. Dănuţ Filipoi a compus, în urmă cu ceva timp, când a fost prezent în Bihor alături de credincioşii din Şanţ, trei pricesne închinate mănăstirii, a căror versuri sunt cântate acum de toţi credincioşii care vin aici în pelerinaj: „La tine vin Măicuţă/ La tine vin cu dor/ La Sfânta ta Icoană/ La Sfântul tău izvor”.

Comentarii

16/04/18 17:00
Moise Tamara

Speram sa vad si o fotografie,cel putin, a Izvorului!Cand am fost eu-nu curgea.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5