Programul "Casa Verde", accesibil şi persoanelor fizice

Anunţate iniţial ca regăsindu-se printre beneficiarii programului ,,Casa Verde”, iar mai apoi excluse de pe listă, persoanele fizice vor putea peste aproximativ două luni să se înscrie în programul de înlocuire a sistemelor clasice de încălzire cu sisteme de încălzire alternativă.

Recent, pe site-ul Ministerului Mediului şi Pădurilor, ministrul Laszlo Borbely a anunţat că persoanele fizice ar putea primi între 3.200 şi 4.000 de euro de la stat ca să îşi monteze panouri solare sau alt sistem alternativ de încălzire în case, prin programul "Casa Verde". ,,Programul ar urma să fie accesibil în termen de două luni şi persoanelor fizice care vor să-şi instaleze panouri solare, pompe geotermale sau alte sisteme de înlocuire a sistemelor clasice de încălzire”, a declarat Laszlo Borbely.

Programul ar urma să dispună de 310 milioane lei, precum şi de credite angajate de alte 300 milioane lei.

Schema de finanţare în cazul persoanelor fizice ar urma să arate astfel: 70-80% din sumă să fie acordată din bugetul Fondului de Mediu, iar restul banilor necesari pentru instalarea de panouri, pompe geotermale, centrale eoliene să fie plătiţi de persoanele care doresc să le monteze în cadrul locuinţelor.

Un proiect individual ar urma să trebuie să aibă o valoare maximă de aproximativ 4.000 - 5.000 de euro. Ministrul Borbely a mai spus că au fost agreate 400 de firme care să execute montările pentru programul Casa Verde, dar procedurile vor fi reluate pentru a avea garanţia că firmele respective pot onora contractele.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5