Programul ,,Casa Verde 2011”

Programul de înlocuire a sistemelor clasice de încălzire din locuinţele persoanelor fizice cu instalaţii de încălzire nepoluante - ,,Casa Verde” - se va derula în acest an după aceleaşi reguli ca şi în 2010.

Acest fapt a fost oficializat printr-un ordin (numărul 1.274/2011) semnat de ministrul Mediului - Laszlo Borbely, apărut în Monitorul Oficial, şi nu poate decât să-i bucure pe cei interesaţi să se înscrie în program deoarece sunt deja familiarizaţi cu regulile jocului.

Pentru cei care, totuşi, nu cunosc amănunte legate de ,,Casa Verde”, oferim mai jos câteva informaţii utile. Mai întâi, trebuie ştiut că dosarul de finanţare se va depune la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bistriţa-Năsăud.

Dosarul de finanţare trebuie să conţină, obligatoriu, următoarele: cererea de finanţare nerambursabilă, completată prin tehnoredactare computerizată şi semnată de solicitant, în original; declaraţia pe propria răspundere a solicitantului, completată şi semnată de către solicitant, în original; o copie de pe actul de identitate al solicitantului; extrasul de carte funciară care să ateste dreptul de proprietate/coproprietate al solicitantului asupra imobilului pe/în care se va realiza proiectul (în original) sau autorizaţia de construire emisă solicitantului (în copie legalizată) - pentru imobilele aflate în construcţie, valabile la data depunerii; certificat de atestare fiscală privind plata obligaţiilor la bugetul local, în original, valabil la data depunerii dosarului de finanţare, eliberat de către organele competente de pe raza cărora îşi are domiciliul solicitantul; adeverinţa privind existenţa contului bancar al solicitantului finanţării, emisă de o bancă comercială, în original; un plic pe care se va completa numele şi adresa completă a solicitantului, titlul programului, precum şi sesiunea de depunere.

Suma alocată judeţului Bistriţa-Năsăud în cadrul acestei sesiuni a Programului ,,Casa Verde”, precum şi data demarării efective a sesiunii de depunere urmează a fi anunţate de Administraţia Fondului pentru Mediu.

Cert este că pentru montarea de panouri solare ori instalaţii de producere a energiei termice pe bază de peleţi, brichete din rumeguş, tocătură lemnoasă ori resturi vegetală se poate plăti din Fondul pentru Mediu cel mult 6.000 de lei/instalaţie, iar pentru montarea de pompe geotermale suma rambursată poate ajunge până la 8.000 de lei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5