Programul cultural al Sindicatelor

Într-o ţinută grafică de invidiat de către marele instituţii de cultură din ţară, a fost editat Programul pe anul 2010 al Casei de Cultură a Sindicatelor Bistriţa. Directorul Alexandru Câţcăuan reuşeşte ca după 40 de ani de la înfiinţare să păstreze vie flacăra culturii în ilustra instituţie, printr-o serie de manifestări cultural-artistice de nivel naţional şi chiar internaţional. Colectivul redacţional este format din directorul Alexandru Câţcăuan şi scriitorii Virgil Raţiu şi Victor Ştir. Ceea ce este interesant, este faptul că evenimentele se etalează pe dată fixă, cu detalii despre fiecare festival. Cenaclul literar „George Coşbuc”, Ansamblul "Codrişorul", Grupul de Satiră „Ridendo”, Corala "Andrei Mureşanu", apoi Festivalul Naţional de Satiră şi Umor "Mărul de Aur", Festivalul Naţional de Poezie "George Coşbuc", Festivalul Naţional de Proză "Liviu Rebreanu" sunt bine conturate în agenda sindicatelor.

Cine nu a auzit de festivalurile de la Bistriţa, de rolul acestora în promovarea scrisului adevărat, sau a umorului de calitate, acţiunile Casei Sindicatelor Bistriţa fiind un etalon pentru sistemul cultural naţional. Inserarea regulamentului festivalurilor, a fisei de înscriere, nu face decât să înlesnească accesul doritorilor la competiţie.

Prezentarea consiliului de administraţie, a personalului şi a colaboratorilor, nu face decât să descoperim, cu alţi ochi, colectivul care trudeşte aici de ani buni. Un punct aparte îl constituie prezentarea Universităţii "Ecologice" Bucureşti - Centrul Bistriţa. Prin distribuirea în toată ţara a ghidului Bistriţa câştigă în imagine, văzându-se astfel rolul decisiv al culturii pe tărâmul bistriţean.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5