Proiectul Dăruind vei dobândi, a treia generație ...la final

Prof.Claudia Feldrihan

Derulat  de-a lungul a trei generații , Proiectul "Dăruind vei dobândi" a implicat, în calitate de parteneri, elevii  și cadrele didactice de la Școala Gimnazială “Ştefan cel Mare” și  Centrul de Educație Incluzivă ”Lacrima”, din Bistrița.

Coordonați de d-na prof. Livia Vodă  și diriginții claselor a VIII-a, susținuți  de echipa managerială a instituției („ștefăneștii”), respectiv d-na dir.prof. Cupșa Eniko și d-na prof. cons.ed. Emanuela Avram, (elevii de la Lacrima), participanții au crescut împreună , s-au vizitat reciproc, au trăit experiențe de viață, au simțit bucurie, învățând mai presus de orice că toți suntem valoroși prin noi înșine.

Absolvirea acestei generații coincide cu  finalul  proiectului început acum patru ani, când actualii elevi ai claselor a VIII-a erau în clasa a V-a, fiind a treia inițiativă  de acest tip, a celor două instituții. La ceas  aniversar, ultima activitate i-a reunit pe toți cei implicați, sub semnul bucuriei și al luminii din preajma Sărbătorilor Pascale și cum era firesc,  de acestă dată, expoziția  cu  care deja ne-au obișnuit prietenii noștri de la Lacrima, a  vizat produsele  handmade  precum tradiționalele lumânări în formă de ou,  felicitări  și ornamente de Paști.

            Originalitatea și frumusețea acestora, i-au determinat pe elevii din învățământul de masă ,  să-și  redefinească  modului de percepție al unor persoane cu dizabilități, să aprecieze dintr-o altă perspectivă noțiunile de perseverență și muncă, instituția noastră contribuind astfel la educarea unor calități general-umane precum umanitatea și generozitatea.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5