prof. Claudia Feldrihan

Și generozitatea ”se educă”...

În preajma Sarbătorilor de Iarnă, cậnd toți devenim mai buni, ne este în mod inexplicabil mai ușor să fim generoși și să îi învățăm și pe ceilalți să fie. Un pașaport spre umanitate, generozitatea este o trăsătură umană care ”se educă” într-un mediu adecvat, unul dintre motivele pentru care Școala Gimnazială ”Ștefan cel Mare” din Bistrița s-a implicat în acestă perioadă într-o serie de activități cu scop caritabil.

Acestea au debutat de Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, cu expoziția cu vậnzare, organizată în cadrul instituției de către elevii de la Centrul de Educație Incluzivă ”Lacrima” care au expus produse precum lumânări, globuri, felicitări și ornamente de Crăciun. Coordonată de prof. Livia Vodă și diriginții claselor a VI-a, expoziția a fost secondată de o altă acțiune dedicată aceluiași scop nobil, de acestă dată, d-na profesoară susținậnd proiectul a cărui derulare a devenit deja tradiție, în școala noastră, ”Dăruind, vei dobậndi”.

De Ziua Internaţională a Voluntariatului, cu sprijinul profesorilor din Catedra de Educație fizică și Sport, a celor din Catedra de Religie, al profesorilor de sprijin și, nu în ultimul rậnd, al echipei manageriale - director Lucica Maricica Iacob și director adjunct Ioan Ilieş - au fost realizate pentru copiii aflați în situații dificile, din școala noastră și Grădinița Ghinda, aproximativ 120 de pachete.

În acest context, implicarea instituției în Proiectul Internațional ShoeBox a fost o consecință firească a promovării solidarității ca valoare a educației contemporane. Datorită participării consilierului școlar, prof. Ana-Maria Tofan, al învățătorilor, diriginților și a celorlaltor cadre didactice, toți elevii școlii au învățat că dăruind din puținul nostru, ambalat într-o modestă cutie de pantofi, putem deveni preț de cậteva clipe Moș Crăciun sau magicieni care transformăm pentru semenii noștri lacrimile în zậmbete.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5