Antonio Lobo Antunes, în Cartea de Onoare a Bibliotecii Judeţene: M-am simţit onorat de eleganţa şi generozitatea cu care am fost primit

Scriitorul portughez Antonio Lobo Antunes, care se află pe lista scurtă a nominalizărilor la Nobel, a efectuat o vizită la Biblioteca Judeţeană „George Coşbuc”, alături de soţie, prin intermediul bistriţeanului Dinu Flămând, director al Departamentului Cultural al Ambasadei Portugaliei. La întâlnire a participat şi Daniel Perdigao, directorul Institutului Camoes din Bucureşti. Marele scriitor l-a felicitat pe managerul instituţiei pentru modul în care funcţionează departamentele bibliotecii, fiind impresionat de expoziţia vernisată cu acest prilej, cu cărţile domniei sale, la loc de cinste fiind recenta traducere a lui Dinu Flămând „Inima inimii”.
În Cartea de Onoare a Bibliotecii Judeţene stă scris: „Am fost aici cu multă plăcere, m-am simţit onorat de eleganţa şi generozitatea cu care am fost primit”.
Este o mare onoare pentru instituţia bistriţeană ca nominalizatul de cinci ori la premiul Nobel pentru Literatură să îi treacă pragul.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5