Proiectul de modernizare a sistemului de iluminat public din Bistriţa, selectat spre finanţare

Proiectul “Modernizarea, reabilitarea şi extinderea sistemului de iluminat public din municipiul Bistriţa şi localităţile componente”, depus la A.D.R. Nord - Vest în vederea  obţinerii de fonduri europene în cadrul POR 2014-2020, a parcurs toate etapele de evaluare, fiind selectat pentru finanţare.

Pentru pregătirea contractului de finanţare, A.D.R. Nord - Vest a solicitat completarea anexei la Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Bistriţa nr. 15/14.02.2018 privind aprobarea Studiului de fezabilitate şi a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii  cu detalierea tuturor indicatorilor tehnico-economici şi a valorilor acestora, în conformitate cu documentaţia tehnico-economică şi cu cererea de finanţare.

Consiliul Local Bistriţa va  supune aprobării, în şedinţa extraordinară de joi, un proiect de hotărâre în acest sens. Urgenţa proiectului este determinată de termenele procedurale pe care atât beneficiarul cât şi A.D.R. Nord - Vest trebuie sa le respecte în raport cu Autoritatea de Management pentru POR 2014-2020, în vederea transmiterii documentaţiei pentru contractarea proiectelor.

Valoarea totală a investiţiei (fără TVA) este de 15,302 milioane lei din care Construcţiile şi Montajul (fără TVA) reprezintă 13,594 milioane  lei. Capacităţile din proiect însumează 87 străzi şi 2 parcări, înlocuirea a circa 1200 aparate de iluminat, completarea cu alte 310 aparate, extinderi de reţele pe 21 km  cu 745 corpuri de iluminat.

         În cadrul proiectului se propune modernizarea, reabilitarea şi extinderea sistemului de iluminat public din municipiul Bistriţa şi localităţile componente, prin înlocuirea aparatelor de iluminat public existente, cu consum mare de energie, cu aparate de tip led, având consumul de energie semnificativ mai redus; completarea sistemului de iluminat public cu aparate noi de tip led în vederea realizării unui nivel de iluminat corespunzător normelor şi standardelor în vigoare; extinderea sistemului public de iluminat în zonele în care nu există; implementarea unui sistem de telegestiune în vederea eficientizării costurilor aferente sistemului şi a optimizării serviciului de întreţinere.

Scopul final al proiectului este reducerea consumului de energie la sistemul de iluminat public din municipiul Bistriţa (de la peste 900.0000kwh/an la 500.000 kwh/an) şi implicit reducerea emisiilor de CO2 , generate de acesta /de la 55 tone la 31 tone). La finalul proiectului, sistemul de iluminat public va avea o lungime de aproximativ 70 km şi va folosi 42 de surse de energie regenerabilă.

 

Comentarii

01/08/18 13:26
comentator

Intocmai.
De ce nu puneti macar 2 astfel de panouri , care sa asigure energia electrica ptr iluminat public si pe strada Agronomului din Unirea , unde pe o distanta de 300 de metri ( drin drumul principal si pana la halele de productie - fosta Avicola ), unde locuiesc si lucreaza un important numar de muncitori , efectiv noaptea te mananca cainii telelei si te ataca toti boschetarii, ca-i intuneric bezna si oamenii nu pot circula decat numai cu masina sau in " grupuri organizate " ... ? ! Sunt atat de scumpe incat efectiv se face "gaura " in "jaburile" Primariei Bistrita , domnule primar ? !

06/08/18 10:05
Cititor

Lsati-i domnule ca pe noi ne viziteaza autoritatile doar inainte de alegeri , in rest nu prezentam absolut nici o importantza sociala pentru Bistrita .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5