Iluminat public modern pe 89 străzi şi parcări din Bistriţa, cu fonduri europene. Extindere de reţea pe 21 kilometri!

Consiliul Local Bistriţa va aproba, în şedinţă extraordinară, studiul de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici pentru  obiectivul de investiţii ”Modernizarea, reabilitarea și extinderea sistemului de iluminat public din municipiul Bistrița și localitățile componente”, elaborat de S.C. ELECTRO-URSA SERVCOM S.R.L. Bistrița. Proiectul va fi depus spre finanţare prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, zilele următoare.  

„În prezent, în multe zone ale municipiului Bistriţa se constată existenţa unui iluminat public neconform, fără a fi realizate nivelele de iluminare recomandate de normele europene. Conform standardelor UE trebuie îndeplinite o serie de cerinţe minime impuse, fără însă a supradimensiona sistemele. Ținând seama de prevederile ghidului de finanțare ale Programului Operaţional Regional 2014-2020, domeniul de intervenție ILUMINAT PUBLIC, unde sunt impuse constrângeri legate de actul de proprietate asupra străzilor pentru care se pot finanța lucrări de modernizare a iluminatului public, studiul a fost limitat doar la acele străzi pentru care deținem acte de proprietate conforme cu prevederile ghidului”, se arată în documentaţia municipalităţii.

Valoarea totală a investiţiei (fără TVA) este de 15.302.050 lei, din care construcţii şi montaj reprezintă 13.594.060 lei (fără TVA).

Lucrările vor viza 87 de străzi şi 2 parcuri/parcări, urmând să fie înlocuite 1.139 bucăţi de aparate de iluminat. De asemenea, vor fi completate alte 310 aparate de iluminat.

Extinderi de rețele se vor face pe 21,28 kilometri de stăzi, pe care vor fi amplasate 745 bucăţi de corpuri de iluminat.

         În urma implementării acestui proiect, se previzionează o reducere cu minim 40% a consumului de energie electrică consumată de sistem, față de situația actuală

Comentarii

14/02/18 11:23
Comentator

Poate intra in extindere si zona Parcului Industrial Avicola Unirea , unde noaptea de la drumul principal pana la "hale" iti poti baga degetele in ochi ori te pot manca lupii, ori cainii hoinari si telelei... Noroc de faptul ca unii colocatari din aceste zone, isi mai uita becurile din curti aprinse...

14/02/18 11:34
Balan Marius- i...

No asa mai mere ! Deci se poate ?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5