Proiectul de regenerare urbană din cartierul de blocuri de la Năsăud, finalizat! Cum va arăta zona!

Administraţia năsăudeană a finalizat documentaţia tehnică pentru proiectul „Regenerare urbană a cartierului de blocuri din oraşul Năsăud, etapa I”. Proiectul este finanţat în cadrul Programului Operaţional Asistenţă Tehnică 2014-2020, cu o valoare de peste 460.000 lei, din care 98% reprezintă fonduri nerambursabile. Este vorba despre un sprijin pentru pregătirea de proiecte finanţate din perioada de programare 2021-2027 pe domeniile mobilitate urbană, regenerare urbană, centre de agrement, infrastructură şi servicii publice de turism.

          Pentru perioada următoare, se aşteaptă lansarea finanţărilor pe noul exerciţiu financiar, bugetul estimat al investiţiei fiind de 3 milioane euro.

Proiectul se va dezvolta în zona adiecentă străzilor Miron Cristea şi Bistriţei, pe o suprafaţă de aproximativ 9000 metri pătraţi, şi prevede conversia funcţională a terenurilor aflate în stare avansată de degradare. Astfel, vor fi create noi zone de relaxare, va fi îmbunătăţit aspectul urbanistic al oraşului, dar şi calitatea aerului în zonă va fi mult mai bună.

În zonă vor apărea parcări supraetajate cu grădini verticale. Vor fi amenajate spaţii verzi cu alei, foişoare, pergole, fântâni arteziene, cişmele stradale; vor fi plantaţi arbori, vor fi amplasate echipamente de iluminat arhitectural. Multe din suprafaţele betonate vor fi „înverzite”, vor fi create facilităţi de relaxare – locuri de joacă pentru copii, aparatură de fitness urban. Vor fi montate felinare decorative alimentate cu energie solară, automate de reciclare a PET-urilor, mobilier urban smart etc. Pentru siguranţa locuitorilor din zonă, va fi instalat un sistem de supraveghere video.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5