Asfaltări, în cartierul de blocuri din Năsăud! Proiecte majore vor da o nouă față acestei zone a orașului!

Programul de regenerare urbană a zonei din cartierul de blocuri este unul amplu, la Năsăud, fiind preconizate intervenții în infrastructura stradală, în clădirile rezidențiale, spații verzi, cu finanțare din fonduri europene sau de la bugetul local. Este un proiect ambițios care va avea un impact semnificativ asupra calității vieții locuitorilor din această zonă.

În prezent, Primăria Năsăud derulează lucrări de asfaltare în mai multe puncte din cartierul de blocuri. De asemenea, spațiile verzi au fost primenite în toate zonele orașului, au fost făcute igienizări, astfel ca orașul să nu fie doar curat, ci și frumo. La toate parcurile de joacă – inclusiv cele de la stadion, din cartierele Lușca și Liviu Rebreanu  - se vor achiziționa echipemente noi, toate aceste investiții fiind susținute de la bugetul local.

         Altfel, Primăria Năsăud are în derulare, în proceduiră de licitație, două proiecte de eficientizare energetică finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență - Componenta 5 - Valul Renovării. Cele patru blocuri importante care vor primi o față nouă, contribuind la confortul locatarilor, dar și la aspectul mai plăcut al orașului sunt 4 BIS - Str. Iacob Mureșianu și C1 - Str. Bistriței (Subproiectul 1) și Bl. 67 și Bl. 1 - Bulevardul Grănicerilor (Subproiectul 2). Valoarea celor două finanțări este de 25.643.194, 15 Lei (inclusiv TVA), echivalentul a 5.212.031,00 euro.

         Un alt proiect dedicat acestei zone este cel de „Regenerare urbană a cartierului de blocuri din oraşul Năsăud, etapa I”. Documentația a fost depusă deja la ADR Nord-Vest, în vederea accesării unei finanțări prin Programul Regional Nord-Vest.

         Proiectul, estimat la trei milioane euro, se va dezvolta în zona adiecentă străzilor Miron Cristea şi Bistriţei, pe o suprafaţă de aproximativ 9000 metri pătraţi, şi prevede conversia funcţională a terenurilor aflate în stare avansată de degradare. Astfel, vor fi create noi zone de relaxare, va fi îmbunătăţit aspectul urbanistic al oraşului, dar şi calitatea aerului în zonă va fi mult mai bună.

În zonă vor apărea parcări supraetajate cu grădini verticale. Vor fi amenajate spaţii verzi cu alei, foişoare, pergole, fântâni arteziene, cişmele stradale; vor fi plantaţi arbori, vor fi amplasate echipamente de iluminat arhitectural. Multe din suprafaţele betonate vor fi „înverzite”, vor fi create facilităţi de relaxare – locuri de joacă pentru copii, aparatură de fitness urban. Vor fi montate felinare decorative alimentate cu energie solară, automate de reciclare a PET-urilor, mobilier urban smart etc. Pentru siguranţa locuitorilor din zonă, va fi instalat un sistem de supraveghere video.

 

Comentarii

10/04/24 12:25
Florin Puri

Trăiască alegerile , modificam legea în 30 de zile și facem alegeri în fiecare an.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5