PROIECTUL „ROBO-GRĂDINIȚA” la Grădinița cu Program Prelungit „TRENULEȚUL VESELIEI”, proiect realizat cu sprijinul Consiliului Județean, Bistrița-Năsăud

Grădinița cu Program Prelungit „TRENULEȚUL VESELIEI”, prin ASOCIAȚIA DE PĂRINȚI, derulează proiectul „ROBO-GRĂDINIȚA”, proiect realizat cu sprijinul Consiliului Județean, Bistrița-Năsăud pe anul 2024, în baza Legii nr.350/2005.

Într-un secol al vitezei și a inteligența artificială, în România, din ce în ce mai multe instituții de învățământ încep să adopte în educația timpurie tehnologia, introducând roboții educaționali în sălile de grupă. Acești roboței prietenoși, concepuți special pentru activitățile cu preșcolarii, au rolul de astimula creativitatea, gândirea logică și abilitățile de rezolvare a problemelor într-un mod interactiv și distractiv.

Integrarea roboților în grădiniță este un pas către o educație preșcolară modernă și adaptată cerințelor sec.XXI. Acești prieteni tehnologici promit să revoluționeze învățarea prin joc, pregătind copiii pentru un viitor digital.

Din aceste motive dorim să implicăm copiii preșcolari, părinții, și pe noi, cadrele didactice de la G.P.P. „Trenulețul Veseliei”, în realizarea unor activități interactive, distractive și creative cu ajutorul roboțeilor inteligenți.

Astfel în perioada mai-octombrie 2024, atât preșcolarii cât și cadrele didactice, vor învăța, vor experimenta și vor realiza activități folosind roboțeii prietenoși.      Integrarea lor în activitățile didactice poate crea o experiență de învățare interactivă și captivantă, pregătindu-i pe copii pentru provocările viitorului.

Coordonatori proiect:

Prof. Borșan Carmen

Prof. Silaghi Dana

Prof. Boca Ana-Maria-director

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5