Până în 21 mai,

Propunerile de preşedinţii şi locţiitori ai secţiilor de votare trebuie transmise de primari la Prefectură

Prefectul Cristian Florian a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că data limită până la care primarii vor comunica Instituţiei Prefectului propunerile de preşedinţi sau locţiitori au birourilor secţiilor de votare este 21 mai. Aceştia vor fi desemnaţi prin tragere la sorţi de preşedintele Tribunalului Bistriţa-Năsăud. Probabil că la nivel local este ceva concurenţă şi pentru aceste posturi, măcar pentru cei câţiva lei. Cetăţenii cu studii medii şi fără apartenenţă politică se pot înscrie ca preşedinţi sau locţiitori ai acestora în cadrul secţiilor de votare. Preşedinţii sau locţiitorii acestora în birourile secţiilor de votare vor fi pontaţi pentru cinci zile, cu suma de 85 lei, iar membrii secţiilor respective, cu aceeaşi sumă, dar pontarea lor se va face pentru trei zile.
Altfel, alegătorii bistriţeni – 262.320 înscrişi în liste electorale permanente şi 272 cetăţeni ai Uniunii Europene înscrişi în listele electorale complementare – îşi vor putea exercita dreptul de vot în cele 312 secţii de votare de pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud.
Aproximativ 1,163 milioane de buletine de vot ar urma să fie tipărite, pentru ca electoratul să-şi exprime opţiunea pentru candidaţii de primar, consilier local, consilier judeţean şi preşedinte de Consiliu Judeţean.
Vineri, a fost parafat şi contractul cu societatea care şi-a adjudecat tipărirea şi procesare buletinelor de vot, în speţă Compania Naţională a Imprimeriilor Coresi - Sucursala Imprimeria de Vest Oradea. De asemenea, sub paza jandarmilor, a fost ridicată şi o cantitate de peste 20 tone de hârtie necesară tipăririi acestor buletine, aceasta fiind pusă la dispoziţie de Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat (unitatea teritorială Sibiu).

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5