“Protecţia Consumatorilor” sancţionează comercianţii …cu ocaua mică

Comisarii bistriţeni de la Comisariatul Judeţean pentru Protectia Consumatorilor au sancţionat doi operatori economici din judeţ cu amenzi în cuamtum de 3000 lei şi au aplicat 10 avertismente, în urma verificărilor privind modul în care se respectă prevederile legale referitoare la încadrarea în cantitatea neta a unor produse alimentare ambalate, de larg consum (zahăr, făină, orez, sare, mălai) comercializate în două supermarketuri, cinci depozite en-gros şi cinci lanţuri de magazine.

Potrivit comisarului şef Dina Suciu, în urma conreolului a fost dispusă oprirea definitivă de la comercializare a unei cantitaăţi de 484 kilograme făină d emălai, în valoare de 964 lei, deoarece nu era înscrisă pe ambalaj data durabilităţii minimale. Pentru alte abateri, s-a dispus oprirea temporară de la comercializare, până la remedierea deficienţelor, a unei cantităţi de peste 12 tone de produse alimentare de larg consum, în valoare de 29.156 lei.

În fapt, comisarii au constatat neîncadrarea conţinutului real al loturilor de produse preambalate în limitele erorilor negative tolerate cu afectarea interesului economic al consumatorilor.

Altfel spus, pungile de zahăr, făină, orez, mălai etc. cântăreau mai puţin decât era înscris pe ambalaj. Pentru o cantitate netă de 500-1000 grame (inclusiv) - cea mai frecvent intalnită pe piaţă - eroarea negativă admisă este de maxim 15 grame. De exemplu, faţă de cantitatea netă declarată la kilogram lipseau între 23,5g si 78g la loturile de mălai comercializare în judeţul nostru.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5